DEPRESIA de SĂRBĂTORI. 11 tentative de suicid în 24 de ore, în București

| 27 dec, 2014

În doar 24 de ore, în București, numărul tentativelor de suicid a fost de patru ori mai ridicat decât într-o zi normală.

Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, a declarat, la Antena 3, că în 24 de ore, au fost înregistrate 11 tentative de suicid. Alis Grasu a precizat că într-o zi normală sunt două-trei tentative de suicid. În plus, a precizat că este o situație des întâlnită de sărăbători, când se înregistrează un număr mai mare de tentative de suicid. Alis Grasu a mai precizat că nicio tentativă nu s-a terminat în moarte, toți cei care au încercat să se sinucidă au fost salvați.

Psihiatrul Gabriel Diaconu a precizat că "necazul este că în ultimii ani, atitudinea medicinei față de aceste persoane la risc este de indiferență, n-avem un program de prevenție, știind că astfel de situații sunt așteptate. Oamenii aceștia ajung la spitale de psihiatrie unde personalul este fragilizat. Principala variabilă care coexistă cu aceste tentative este consumul ridicat de alcool, normalizat social în perioada de sărbători. Din combinații explozive (n.r. alcool-medicamente pentru probleme psihice) se nasc astfel de gesturi, care rareori se termină în moarte. Ei vor face pasul disperat încât să ajungă să-și petreacă sărbătorile într-o formă de siguranță".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ