Aproximativ 600 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în noaptea de Revelion

| 01 ian, 17:19

Până joi la ora 12.00, peste 250 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, solicitând intervenția echipajelor Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.


”De joi dimineață de la ora 7.00, până la ora 12.00 avem 256 de solicitări. Dintre acestea 133 au fost cazuri de urgență de cod galben și cod roșu. Din totalul cazurilor sunt peste 40 de solicitări pentru afecțiuni digestive, 21 de solicitrări pentru afecțiuni cardio-vasculare, patru persoane care au prezentat lipotimii în loc public, 14 persoane au prezentat lipotimii și sincope, o parte pe consum de alcool. De asemenea, avem o naștere de azi de dimineață, un accident auto și nouă traumatisme, dintre care 5 posibil fracturi la nivelul membrelor”, a declarat Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, conform B1.ro.

Noaptea dintre ani nu a fost doar un prilej de distracţie. Mulţi dintre români au avut nevoie de ajutorul medicilor și au sunat la ambulanţă. 580 de solicitări au primit medicii. Temperaturile scăzute, accidentele provocate de petarde şi artificii, dar şi excesele de mâncare și băutură au fost cauzele pentru care oamenii au cerut îngrijire medicală. Au fost și cazuri fericite. Două femei au născut chiar în noaptea dintre ani.

Sute de persoane și-au petrecut noaptea la spital. Este vorba despre 580 de solicitări, dintre care 361 de urgențe. În noaptea de Revelion sute de presoane s-au prezentat la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. Unii dintre ei fie au fost implicați în accidente provocate de artificii sau petarde, iar alții au făcut exces de mâncare sau alcool. Au existat și patru tentative de suicid. În noaptea de Revelion echipajele medicale au fost în alertă, unele dintre ele intervenind chair și în Piața Constituției.

”Suntem în parametri obișnuiți. Chiar ne gândeam aseară la ora 2.00, că și în anii anterori aveam în jur de 70 de solicitări pe oră, imediat după ora 24.00. Și ieri aveam la ora 2.00 în jur de 180 de solicitări. O creștere ușoară de 5-7%. (...)În cursul nopții am avut 56 de echipaje de urgență, 15 echipaje de consultații cu medic și 5 echipaje de transport”, a declarat joi Alis Grasu, manager al Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

De asemenea, două femei au născut în noaptea de Revelion. Spectaculos este că unul dintre bebeluși s-a născut chiar la ora 24.00.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ