Elicopter SMURD prăbuşit. Ancheta a fost preluată de Secția Parchetelor Militare

| 17 dec, 2014

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a dispus miercuri preluarea de către Secția Parchetelor Militare a cauzei privind accidentul aviatic de la Siutghiol.

"Procurorul general al PÎCCJ a dispus, în temeiul dispozițiilor art. 325 Cod procedură penală, preluarea de către Secția Parchetelor Militare, de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București a cauzei privind accidentul aviatic de la Siutghiol.

Considerentele care au stat la baza preluării au vizat caracterul complex al cauzei, determinat de împrejurările în care s-a produs accidentul, de urmările grave ale acestuia, precum și de volumul și dificultatea administrării mijloacelor de probă", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Anterior, PÎCCJ a anunțat că procurorii militari au început urmărirea penală in rem și pentru ucidere din culpă în cazul elicopterului SMURD prăbușit luni în lacul Siutghiol din județul Constanța.

"În cauza constituită la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București privind accidentul aviatic produs în județul Constanța constând în prăbușirea unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol, procurorii au dispus, la data de 15 decembrie 2014, începerea urmăririi penale cu privire la infracțiunile de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă (art. 349 alin. 1 și 2 Cod penal) și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă (art. 350 alin. 1 și 3 Cod penal). În continuarea cercetărilor, procurorii au dispus extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă (prevăzute de art. 192 alin 1, 2, 3 Cod penal), având în vedere faptul că toate cele patru persoane aflate la bordul elicopterului au decedat", se arăta într-un comunicat al PÎCCJ.

Citeşte şi:  REACȚIA DURĂ a Romaniței IOVAN după prăbușirea elicopterului SMURD

Un elicopter al SMURD cu patru persoane la bord — doi piloți de la Inspectoratul General de Aviație și două cadre medicale ale SMURD Constanța —s-a prăbușit luni în lacul Siutghiol. Toți membrii echipajului au murit.

În momentul producerii accidentului, elicopterul se întorcea dintr-o misiune aeromedicală, după ce transportase un pacient la Spitalul Județean Constanța.

Citește și: Elicopter SMURD prăbuşit: Acuzaţie DURĂ la adresa lui Raed Arafat

Elicopterul SMURD fusese achiziţionat în 2013 de către Consiliul Judeţean Constanţa printr-un program transfrontalier România-Bulgaria şi a fost predat în urmă cu două luni către SMURD.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ