Elicopter SMURD prăbuşit. MAI: Supravietuirea conștienta - 12 minute, supravietuirea generala - 20 minute

| 16 dec, 2014

Elicopter SMURD prăbușit. Purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a anuntat marti, intr-o conferinta de presa pe tema accidentului aviatic produs luni in judetul Constanta, in care patru persoane si-au pierdut viata, ca temperatura apei lacului Siutghiol, in care s-a prabusit elicopterul SMURD, era de 2 grade Celsius, iar supravietuirea in aceste conditii ar fi fost de cel mult 20 de minute.

"Accidentul aviatic s-a produs in timp ce aeronava survola lacul Siutghiol. Respectivul lac are lungimea de 7,5 kilometri, latime medie de 2,5 kilometri, adancime de 6-7 metri, fiind acoperit de mal, iar in ziua de 15 decembrie temperatura apei era de 2 grade Celsius. Aceste date sunt extrem de importante, in conditiile in care, conform manualului international de cautare-salvare si a specificatiilor din diagrama acestuia, in situatia data, supravietuirea constienta ar fi putut fi de cel mult 12 minute, iar supravietuirea generala de cel mult 20 de minute, intr-o apa de 2 grade Celsius", a declarat Monica Dajbog.

Citește și: Elicopter SMURD prăbuşit în Lacul Suitghiol: Şeful ISU Constanţa a fost DEMIS

Citește și: Elicopter SMURD prăbuşit: Acuzaţie DURĂ la adresa lui Raed Arafat

Elicopterul SMURD fusese achiziţionat în 2013 de către Consiliul Judeţean Constanţa printr-un program transfrontalier România-Bulgaria şi a fost predat în urmă cu două luni către SMURD.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ