Elicopter SMURD prăbuşit: Acuzaţie DURĂ la adresa lui Raed Arafat

| 16 dec, 2014

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicuşor Constantinescu,  il acuza pe secretarul de stat din MAI, Raed Arafat de miciuna in cazul elicopterului prabusit in lacul Siutghiol, accident in urma caruia patru oameni au murit.

Constantinescu a acuzat ca Arafat ca ar fi schimbat "abuziv" destinatia misiunilor elicopterului.

"Elicopterul Eurocopter are doua motoare, sisteme de zbor pe timp de noapte, flotoare (...) In urma unei licitatii publice, a fost preluat in noiembrie 2014 de SMURD, fara acceptul meu, schimbandu-i-se destinatia pentru achizitia pe fonduri europene. Eu i-am zis 'domnule secretar de stat, sa va asumati raspunderea, pe semnatura, ca eu nu aprob asa ceva'. Dupa aia eu am fost plecat din tara, s-a schimbat destinatia abuziv, cat am fost eu in SUA.

Domnul Arafat minte. Elicopterul avea flotoare. Cine a taiat flotoarele? Intrebati-l pe domnul Arafat unde sunt flotoarele", a declarat Nicusor Constantinescu.

Acesta a explicat ca aparatul de zbor a fost achizitionat la propunerea sa, de catre CJ Constanta, pe programul transfrontalier Romania - Bulgaria 2013 - 2015.

"Un program care face referire la salvarea vietilor omenesti pentru romani si bulgari din Constanta si, respectiv, Dobric. Acest elicopter are obligatia sa salveze vietile omenesti din Romania si Bulgaria, conform contractului de finantare. Nu poate fi schimbat pentru ca vrea eu.

Altfel, se numeste deturnare de fonduri europene. Din pacate, aceasta destinatie a elicopterului a fost schimbata de domnul Arafat, cat eu nu am fost aici. Acest contract a fost schimbat si a dus la moartea acestor oameni. Acest elicopter a avut flotoare, eu le-am comandat, Nicusor Constantinescu. Mai are flotoare? Nu mai are. Acest elicopter are dotari de functionare de zi si de noapte, pe orice vreme. Ieri nu a batut vantul, apa avea 0 grade, fara ceata, fara vant si totusi nu s-a putut face nimic", a adaugat Constantinscu, opinand ca, daca elicopterul avea flotoare, "stateam la o cafea cu echipajul SMURD azi".

Jurnalistii au insistat si l-au intrebat totusi ce vina are secretarul de stat din MAI pentru ca patru oameni au murit luni.

"Conform caietului de sarcini, cand s-a dus in folosinta acest elicopter, s-a facut o licitatie publica pentru operare. Aceasta licitiatie a avut un caiet de sarcini, aprobat de toate autoritatile, in conformitate cu normele si standardele impuse de UE", a continuat Constantinescu.

Acesta a admis, insa, ca a refuzat imbunatatirea elicopterului pentru ca "standardele CJ, standardele lui Nicusor Constantinescu, sunt mai inalte decat standardele SMURD".

"Am refuzat upgradarea acelui elicopter, fara sa isi asume cineva schimbarea, modificarea destinatiei elicopterului. I-am spus: 'domnul Arafat, semneaza tu, raspunde in fata lumii si aia e'. Nu am fost de acord cu aceasta cerere abuziva. Atunci cand am fost in functie, cand mi s-a solicitat personal sa schimb destinatia elicopterului, pe semnatura mea, am refuzat. Si l-am rugat pe domnul Arafat sa faca asta", a repetat seful suspendat al CJ.

"Eu, desi sunt presedintele Consiliului Judetean Constanta si vicepresedintele Comitetului Judetean de Urgenta Constanta, nu am putut sa-mi exercit atributiile, deoarece am interdictie de la instanta sa iau legatura, sub orice forma, cu angajatii Consiliului Judetean Constanta si cu consilierii judeteni! Am anuntat prefectul sa intervina cand am aflat", a conchis Constantinescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ