Raed Arafat: Starea medicului supravieţuitor în accidentul aviatic de la Siutghiol este critică

| 15 dec, 2014

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, care a sosit luni seara la locul prăbuşirii elicopterului SMURD, a declarat că starea doctoriţei supravieţuitoare este în continuare critică, dar în momentul în care va fi posibil, aceasta va fi transportată la un spital din Bucureşti.

În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi trei pasageri ai elicopterului, Arafat a precizat că toţi sunt persoane tinere, cu vârsta până în 40 de ani, însă a refuzat să le facă publice numele. Referitor la şansele de supravieţuire ale acestora, secretarul de stat în MAI a afirmat că sunt minime date fiind adâncimea lacului şi riscul de şoc hipotermic.

Totodată, Raed Arafat a menţionat că în cursul zilei de marţi se va întruni o comisie care va verifica starea tehnică a tuturor elicopterelor de tipul celui prăbuşit din flota SMURD.

Medicul Laura Vizitiu este internat în stare critică la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Citeşte şi: Raed Arafat: Elicopterele SMURD din bazele aeriene vor rămâne la sol pentru verificări

Scafandrii Forţelor Navale care acţionează pentru găsirea membrilor echipajului elicopterului SMURD prăbuşit, luni, în apele lacului Siutghiol, au adus cu şalupa, din larg, corpul unui bărbat, medicii începând manevrele de resuscitare.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, aflat la faţa locului, a menţionat, luni seară, că este vorba despre co-pilotul elicopterului, care se află în stop cardio-respirator, acesta urmând să fie transportat la spital.

Peste 50 de persoane participă luni seară la operaţiunile de căutare a membrilor echipajului elicopterului SMURD.

O a treia persoană din echipajul elicopterului SMURD a fost găsită, luni seară, de scafandri ai Forţelor Navale, în apele lacului Siutghiol, şi urmează să fie adusă cu şalupa la mal, a anunţat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. El a spus că nu ştie dacă este vorba despre pilotul elicopterului sau despre asistenta medicală care se afla la bordul aparatului.

Elicopterul SMURD EC 135 SMURD -348 fusese achiziţionat în 2013 de către Consiliul Judeţean Constanţa printr-un program transfrontalier România-Bulgaria şi a fost predat în urmă cu două luni către SMURD.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ