Elicopter SMURD prăbuşit. ISU: Motorul bărcii de căutare nu a mai pornit

| 15 dec, 2014

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit luni în Lacul Siutghiol, din judeţul Constanţa. Patru persoane se aflau la bordul aparatului de zbor, iar până la ora 20.30 echipajele de salvare au adus la mal doar un supravieţuitor. Alte trei persoane sunt căutate de echipaje de pompieri, Politie şi scafandri.

Operaţiunea de căutare este îngreunată mai ales că s-a întunecat şi din cauza frigului apa îngheaţă. Şi asta nu este singura problemă pentru căutători. Primul echipaj ISU Constanţa sosit la locul accidentului nu a putut porni motorul bărcii, astfel că membrii echipajului au plecat vâslind pe lac în căutarea supravieţuitorilor accidentului aviatic, scrie RomâniaTV.net.

"La acea barcă, în momentul respectiv, (membrii echipajului n.r.) nu au reuşit să pornească motorul, de aceea au considerat oportun să vâslească, să nu mai piardă timpul pentru a porni acel motor. Se vor face verificări (în acest caz n.r.). Apelul la 112 s-a primit în jur de ora 16.05, primul echipaj a ajuns în aproximativ 15 minute. La maxim 5 minute după ce au ajuns echipajele s-a lansat prima barcă. Restul bărcilor au venit ulterior", a declarat reprezentantul ISU.

Citește și: Apelul la 112 care anunţa prăbuşirea elicopterului SMURD a fost făcut la ora 16:05


Până în prezent, scafandrii care acţionează în lacul Siutghiol au scos la suprafaţă primele bucăţi din elicopterul prăbuşit, acestea fiind preluate de jandarmi, încărcate în camioane şi duse pentru expertizare.

"În momentul de faţă se intervine cu toate forţele Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale, a venit în sprijin un elicopter de la baza aeriană de la Feteşti care este dislocat la Aeroportul Mihail Kogălniceanu. S-au găsit fragmente din epava elicopterului din coada acestuia, carlingă, şi în continuare se desfăşoară activităţi de căutare pentru identificarea şi celorlalte trei persoane", a precizat reprezentantul ISU.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ