UPDATE Un elicopter SMURD s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol din judeţul Constanţa

| 15 dec, 2014

Două apeluri la 112 au anunţat, luni după-amiază, că un elicopter SMURD s-ar fi prăbuşit în Lacul Siutghiol, din judeţul Constanţa, iar la faţa locului au fost trimise echipaje de pompieri, Ambulanţă, Poliţie şi scafandri.

UPDATE. Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat pentru B1 TV, luni seară, că medicul salvat în urma prăbușirii unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol se află la terapie intensivă.

”Victima care e la terapie intensivă la Spitalul Județean Constanța se află pe ventilație artificială. Medicii încearcă să o salveze, însă prognosticul este rezervat”, a declarat Bănicioiu.

UPDATE. Martorii de la fața locului spun că scafandrii militari se pregătesc să intre în apele Lacului Siutghiol pentru a continua căutările celorlalte trei persoane de la bordul elicopterului SMURD.

UPDATE. Medicul Laura Vizitiu, recuperat de salvatori din apele lacului Sutghiol după prăbuşirea elicopterului SMURD, a fost internat la secţia Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa.



Surse din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa au declarat, luni, pentru AGERPRES, că manevrele de resuscitare a victimei au avut succes, acesteia revenindu-i pulsul şi răspunzând la stimuli externi.

Salvatorii continuă căutarea celorlalţi membri ai elicopterului prăbuşit luni în lacul Sutghiol din staţiunea Mamaia.

 

UPDATE. Potrivit presei locale, paramedicii au reușit să o resusciteze pe femeia scoasă din apă. Aceasta este transportată la Spitalul Județean Constanța.

UPDATE. Raed Arafat, fondatul SMURD, a declarat la Digi24 că „șansele, din păcate, scad din minut în minut”. Secretarul de stat în MAI a confirmat că în aparatul de zbor nu se afla niciun pacient, acesta fiind transportat de la Tuzla și lăsat la Spitalul Județean Constanța.

 

UPDATE: Vicepremierul Gabriel Oprea se îndreaptă spre Lacul Siutghiol pentru a coordona operațiunile de salvare.

"Suntem în elicopter, am luat toate măsurile, am trimis forţele ISU, jandarmi, scafandri. Mă îndrept cu procurorii şi criminaliştii. Sper să ajungem în 50 de minute", a declarat, la România TV, Gabriel Oprea, ministrul de Interne.

UPDATE: Potrivit dr. Ionuț Cealera, directorul medical Ambulanța Constanța, doar unul dintre pasagerii elicopterului a fost salvat până acum, ceilalți trei fiind căutați în continuare, scrie reporterntv.ro. La căutări participă șalupe, bărci pescărești și scafandri.

UPDATE: O femeie, asistenta din elicopter, a fost resuscitată în barca pompierilor. Aceasta a fost urcată apoi în ambulanţă pentru a fi transportată la spital.

La 112 s-au primit mai multe apeluri care anunţau prăbuşirea unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol. Spre locul respectiv s-au îndreptat mai multe echipaje ale ambulanței şi echipaje de scafandri şi pompieri. La locul accidentului s-a îndreptat și prefectul Constanței, Radu Volcinschi.

"În urmă cu câteva momente s-a primit un apel prin 112 că în lacul Siutghiol s-ar fi prăbuşit un elicopter. Ne vom deplasa cu scafandrii militari de la ISU Constanţa", a declarat, la România TV, Anca Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Constanţa.

Mai multe persoane s-au aruncat în apele lacului și înoată spre locul scufundării, în încercarea de a salva supraviețuitorii.

Cei patru au reuşit să sară din elicopter înainte ca acesta să se prăbuşească în apă.

La bordul elicopterului se aflau pilotul, copilotul, un medic și o asistentă.

Potrivit reporterntv.roelicopterul se îndrepta spre baza Mihail Kogălniceanu pentru realimentare, după ce transportase la Spitalul Județean Constanța un pacient preluat din Tulcea.

 

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit, luni seară, în jurul orei 16.00,  în Lacul Siutghiol, din Constanţa. „Nu este niciun incendiu. Elicopterul SMURD s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol. La bord se află pilotul, copilotul, medicul şi asistenta”, a declarat Ionuţ Cealera, de la Ambulanţa Constanţa, care se află la faţa locului.

Aparatul de zbor SMURD prăbușit în lacul Siutghiol a dispărut complet sub apă. Elicopterul s-a prăbușit la aproximativ 700 de metri de mal.

Mai multe ambulanțe se află deja la fața locului. Din primele date disponibile până acum, elicopterul fusese solicitat la o misiune în județul Tulcea de unde ar fi trebuit să preia un pacient.

Martorii au auzit echipajul strigând după ajutor

Din primele informații, la bordul aparatului se aflau patru persoane. Martorii au auzit echipajul strigând după ajutor. Până acum, însă, nicio persoană nu a fost scoasă la mal. Pompierii de la ISU au intrat pe lac cu o ambarcațiune, iar dinspre Ovidiu este așteptată încă o șalupă, notează telegrafonline.ro.

Echipajul de zbor a supraviețuit

Potrivit unor surse, echipajul aparatului de zbor a supraviețuit. Din informațiile de până acum, se pare că elicopterul SMURD transportase o pacientă de la Tuzla la Spitalul Județean Constanța, iar acum efectua un zbor către Mihail Kogălniceanu pentru realimentare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ