Deputații și-au votat bugetul pe 2019: indemnizații și pensii mai mari

| 12 dec, 15:03

Deputații au grijă de indemnizațiile și pensiile lor. Aleșii au aprobat miercuri bugetul Camerei Deputaților. Unul mai mare cu 15% față de cel de anul acesta, informează Realitatea TV.

Deputații au grijă de indemnizațiile și pensiile lor. Aleșii au aprobat miercuri bugetul Camerei Deputaților. Unul mai mare cu 15% față de cel de anul acesta pentru că deputații au nevoie de bani mai mulți pentru plata indemnizațiilor și pensiilor speciale.

Ședința de la Camera Deputaților a fost marcată din nou de scandal, după ce PNL și USR au declarat că boicotează ședința.

Camera Deputaţilor va avea un buget de 490.7 milioane de lei pentru anul 2019, cu 54,4 milioane de lei mai mult decât bugetul pe anul în curs.

Cheltuielile de personal pentru anul viitor – care includ indemnizațiile, diurnele, sumele forfetare ale deputaților și salariile angajaților Camerei – se vor ridica la suma de 351 milioane de lei.

În proiectul de Hotărâre semnat de Nicolae-Liviu Dragnea, Camera Deputaţilor cere suma de 20,5 milioane lei numai pentru Preşedinţia Consiliului UE.

Detalii despre bugetul aprobat pe Realitatea Financiara

O propunere legislativă iniţiată de trei pesedişti, renumiţi pentru controversele pe care le-au iscat de-a lungul timpului – senatorul Şerban Nicolae şi deputaţii Florin Iordache şi Eugen Nicolicea, solicită majorarea pensiei parlamentarilor proporţional cu cea a salariului minim pe economie.

Florin Iordache a anunțat în plen că bugetul Camerei Deputaţilor de anul viitor va creşte 15% cu scopul de a acoperi creşterea indemnizaţiilor.

„Indemnizaţia parlamentarilor este în concordonaţă cu salariul minim. Guvernul a mărit salriul minim, deci creşte şi indemnizaţia. E dreptul dumneavoastră să nu vă ridicaţi indemnizaţiile de la caserie de la 1 ianuarie. Noi, PSD, vom susţine în continuare pensiile speciale. Nu există niciun moment problema de incapacitate de plată. Avem cea mai mare creştere economică", a spus Iordache, potrivit Adevarul.ro.

În replică, deputatul USR Cristian Seidler a spus: „Pensiile speciale ale parlamentarilor nu sunt o fatalitate, sunt legiferate şi menţinute de către PSD. Pretindeţi echitate sociale şi justiţie socială în timp ce menţineţi o categorie privilegiată a acestei ţări".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ