Deputații PMP s-au retras de la votul final pe legile Justiției

| 14 dec, 10:50

Deputații PMP s-au retras miercuri de la votul final de modificare a legilor 304/2004 privind organizarea judiciară și 317/2004 referitoare la CSM.

Decizia lor a fost anunțată de reprezentanții grupului parlamentar PMP din Camera Deputaților — Petru Movilă și Robert Turcescu.

"Ne vom retrage de la votul final pe cele două legi ale Justiției de astăzi cu argumentele pe care le-am avut și când colegul nostru s-a retras din Comisia specială pentru elaborarea legilor Justiției. Considerăm acest lucru ca fiind absolut normal în condițiile în care tăvălugul majorității PSD — ALDE nu are decât un singur scop — acela de a elabora legi care să își salveze conducerea partidului implicată în condamnări și procese pe rol în instanțele de judecată din România", a precizat Petru Movilă, într-o declarație de presă.

Robert Turcescu a adăugat că există și multe altele considerente care au dus la acest demers parlamentar și a criticat prezența la comisia pentru legile justiției a reprezentanților USR și PNL.

"Nu putem crede că oameni precum Florin Iordache și alții, care dădeau foc la țară, practic, în ianuarie anul acesta, cu celebra Ordonanță 13, astăzi s-au dat de trei ori peste cap și au devenit niște apărători ai justiției din România. Ne retragem și pentru că raportul final pe cele două legi care vor primi astăzi vot final în Camera Deputaților conțin sute de pagini care ne-au parvenit cu doar o oră în urmă — chestiune care ridică nu doar semne de întrebare, ci ridică o mare problemă la ora actuală Parlamentului României. Cum putem gira prin votul nostru final o astfel de mascaradă? (...) Din păcate, nu ne-au urmat exemplul de a se retrage de la comisia specială la momentul respectiv și colegii din opoziția anti-PSD și anume colegii de la USR și de la PNL. Din păcate, faptul că ei au rămas în acea comisie specială crezând că vor putea lupta cu armele retoricii parlamentare și cu instrumente parlamentare împotriva tăvălugului pesedisto-aldisto-udemerist, au rămas acolo și au depus amendamente, unele dintre ele chiar susținute și de PSD, iar PSD va folosi acest prilej pentru a spune "iată am fost într-un for democratic în care toate partidele prezente au putut să își depună amendamente, și culmea unele dintre ele chiar au trecut'", a afirmat Turcescu.

Potrivit acestuia, totul este o mascaradă și este "trist" ca Florin Iordache să vorbească de la tribuna Parlamentului despre cât de bune sunt aceste legi și cum vor îmbunătăți ele sistemul juridic din România, "același Iordache care aparține partidului de guvernământ ce a făcut miercuri praf legea de funcționare internă a Camerei Deputaților în comisia de regulament".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ