Deputaţii jurişti resping proiectul parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex

| 05 mar, 2014

Deputaţii din Comisia juridică au respins, miercuri, proiectul de lege iniţiat de Remus Cernea care prevedea posibilitatea încheierii parteneriatului civil între persoanele de acelaşi sex, argumentele fiind religioase şi sociale.

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.

Remus Cernea a susţinut că 17 state membre ale UE permit în prezent cuplurilor de acelaşi sex să-şi oficializeze relaţia şi a arătat că proiectul de lege ar reglementa vidul legislativ legat de concubinaj şi testament. Pentru a-şi convinge colegii, Cernea a citat din Biblie un pasaj potrivit căruia "dacă dragoste nu e, nimic nu e".

Şi deputaţii au dat citate din Vechiul Testament pentru a respinge argumentele lui Cernea.

Deputatul Aurel Vainer, care reprezintă şi cultul mozaic, a arătat că nu poate fi de acord cu un astfel de proiect de lege, el citând din Vechiul Testatment: "Să nu te culci cu bărbat ca şi cu femeie!". "În iudaism există trei păcate capitale: idolatriile, crima şi relaţiile sexuale nepermise, incluzând aici homosexualitatea. Categoric, cultul mozaic nu poate fi de acord cu o astfel de propunere legislativă", a spus Vainer.

Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române a spus că lectura lui Cernea din Sfântul Apostol Pavel "nu a sunat decât a blastfemie", a arătat că "învăţătura Scripturii vorbeşte pentru dragostea pentru păcătos, dar nu pentru starea de păcat" şi a susţinut că legiferarea relaţiilor între persoanele de acelaşi sex ar duce la "destabilizarea familiei" şi la "haos social".

"Românii nu sunt pregătiţi pentru astfel de experimente", a susţinut deputatul Sorin Stragea (PSD).

"Societatea trebuie să aibă copii. Copiii au nevoie să vadă o stare de normalitate, iar normalitatea trebuie să fie căsătoria", spus Cosmin Necula (PSD), care împreună cu Gabriel Florea (PNL) au propus respingerea proiectului de lege.

La şedinţa Comisiei juridice a fost prezentă şi Briana Caragea, care s-a recomandat ca "femeie, heterosexuală şi credincioasă", care luptă pentru drepturile omului, ea susţinând proiectul lui Remus Cernea, pe motiv că acesta ar umple "un vid legislativ". "Există o lege a concubinajului, dar nu este completă", a mai spus Briana Caragea.

După respingerea proiectului de lege de către deputaţii din comisie, Remus Cernea a precizat că îl va susţine în plenul Camerei şi, dacă va fi respins, îl va redepune la Parlament.

Proiectul de lege propus de Cernea definea parteneriatul civil ca fiind "un contract încheiat fără niciun fel de dicriminare între două persoane care decid să convieţuiască în baza afecţiunii, respectului şi sprijinul reciproc şi a egalităţii în drepturi".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ