Deputaţii reiau discuţiile la proiectul privind conversia creditelor

| 08 sep, 14:42

Membrii Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților au hotărât marți readucerea în dezbatere și punerea pe ordinea de zi a proiectului legislativ privind conversia creditelor inițiat de deputatul PSD Ana Birchall.

"Astăzi (marți — n.r.), în ședința Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, am prezentat colegelor și colegii mei o informare privind răspunsul principalelor instituții bancare la solicitarea oficială pe care le-am adresat-o în iulie 2015. Din analiza răspunsurilor primite am hotărât, împreună cu membrii Comisiei, că este necesară identificarea unor soluții corecte și echitabile de împărțire a poverii financiare între bancă și client în cazul creditelor în CHF", a afirmat deputatul social-democrat Ana Birchall, potrivit unui comunicat remis presei.

În opinia sa, problema creditelor în franci elvețieni "tergiversează" de mult prea mult timp și este datoria Legislativului să vină cu o soluție pentru românii aflați în imposibilitatea de a-și mai plăti ratele exclusiv din cauza fluctuațiilor cursului de schimb.

"Sutele de petiții primite la Comisie și la Cabinetul meu parlamentar trebuie să își găsească un răspuns și o soluție corectă, iar proiectul legislativ inițiat de mine și susținut de colegele și colegii parlamentari din PSD și din coaliția de guvernare propune o astfel de rezolvare echitabilă a problemei", a declarat deputatul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ