Deputatul Constantin Mazilu propune instituirea orei de vară pe tot parcursul anului

| 09 mai, 2013

Deputatul PSD Constantin Mazilu a depus la Senat un proiect de lege care prevede instituirea orei de vară pentru toate cele 365 de zile ale anului. El consideră că acest lucru va contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, dar şi la evitarea influenţei negative pe care o are trecerea la ora de iarnă asupra sănătăţii populaţiei.

Proiectul de lege care a fost depus în Parlament pe 22 aprilie prevede că "România îşi modifică timpul legal, instituind ora de vară drept oră oficială pentru toate cele 365 de zile ale anului", informează Agerpress.

"Această lege are ca scop utilizarea totală a zilei, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi odihnă, dar şi evitarea influenţei negative pe care o are trecerea la ora de iarnă asupra sănătăţii populaţiei. Deloc de neglijat sunt şi efectele pozitive pe care le-ar crea, la nivel economic, graţie reducerii consumului de energie electrică. Odată cu accentuarea crizei economice, Ucraina nu mai practică trecerea la ora de iarnă pentru a economisi energie electrică. La fel şi Federaţia Rusă. Şi Islanda, precum şi multe alte ţări din întreaga lume fac excepţie de la regimul trecerii la ora de iarnă din aceleaşi raţionamente de ordin economic, dar şi uman. Preşedintele Ucrainei a explicat că ţara sa a renunţat la ora de iarnă, în condiţiile în care schimbarea de la ora de vară la ora de iarnă poate duce la stres şi boli", precizează iniţiatorul proiectului în expunerea de motive. 

El adaugă că trecerea la ora de iarnă poate antrena tulburări grave la nivelul ritmului biologic al omului.

"Bucuraţi-vă de o oră în plus de somn cât puteţi" , spun specialiştii de la Glasgow University, Marea Britanie, care avertizează că efectul schimbării de oră dispare în câteva zile. Afirmaţia acestora vine în urma unui studiu la care au participat peste 3.000 de adulţi din Marea Britanie şi care a demonstrat că odată cu schimbarea orei, în ultimul weekend al lunii octombrie, calitatea somnului dispare, se mai arată în expunerea de motive.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ