Deputatul Cristian Rizea a fost trimis în judecată de DNA

| 22 mar, 17:58

Procurorii DNA au trimis Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie dosarul în care deputatul Cristian Rizea este cercetat sub control judiciar pe cauţiune pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, alături de omul de afaceri Lucian Colţea.

"În perioada septembrie - decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Colţea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi" precizează procurorii într-un comunicat de presă.

Cristian Rizea, deputat în Parlamentul României, a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, alături de omul de afaceri Lucian Colţea, care este cercetat pentru cumpărare de influenţă şi spălare de bani, dosarul urmând să fie judecat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cristian Rizea este cercetat sub control judiciar pe cauţiune după ce deputaţii nu au încuviinţat cererea DNA de arestare preventivă, omul de afaceri Lucian Colţea fiind cercetat în arest la domiciliu.

Deputatul PSD a scăpat de arest, după ce plenul Camerei Deputaţilor a încuviinţat reţinerea acestuia, însă nu și arestarea sa.

Rizea a implicat în discurs copilul său, despre care spune că este adoptat, actele necesare în acest caz nu au fost finalizate și susține că, dacă colegii săi din plen ar vota arestarea sa, ar pierde copilul.

”Pierd copilul adoptat, dacă voi arestat”, a spus Cristian Rizea.

Rizea este acuzat că în 2009 a primit 300.000 de euro de la un afacerist ca să intervină la RA-APPS şi primăria Chiajna.

Deputatul PSD Cristian Rizea este acuzat de trafic de influență, spălare de bani în formă continuată și influențarea declarațiilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ