Deputatul PSD Cristian Rizea, la DNA: Nu cred că sunt un pericol pentru ordinea publică

| 10 mar, 09:56

Deputatul Cristian Rizea a afirmat joi, la ieşirea de la DNA, că nu crede că este un pericol pentru ordinea publică.

UPDATE 10:01 "Vreau să fac precizarea că nu mi-am invocat copilul în declaraţia de ieri din plenul Parlamentului decât în contextul faptului că au precizat domnii procurori că aş fi un pericol pentru ordinea publică. Eu cred că nu sunt şi am spus-o şi ieri în plen, am spus-o colegilor mei deputaţi, pentru că sunt un tată responsabil, sunt în cursul acestui proces de adopţie, am o familie şi, de aceea, nu cred eu că sunt un pericol pentru ordinea publică", a declarat Rizea.


El a susţinut că nu se pune problema blocării Justiţiei, deoarece se va prezenta la DNA ori de câte ori va fi nevoie. 

"Aş vrea să fac anumite precizări în legătură cu afirmaţiile unui coleg de Parlament, domnul Orban, care ar fi spus că se blochează Justiţia. Nu, stimate coleg, nu se blochează Justiţia, dovada faptului că voi sunt aici şi voi veni ori de câte ori voi fi convocat de către procurori de la DNA", a spus Rizea.

 

Procurorii DNA au dispus joi luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune, în valoare de 1,5 milioane lei, faţă de deputatul Cristian Rizea în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

DNA informează într-un comunicat transmis, joi, că procurorii au pus în mişcare acţiunea penală şi au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune, pentru o perioadă de 60 de zile, de la data de 10 martie, faţă de Cristian Rizea. 

Rizea este acuzat de trafic de influenţă, spălarea banilor, în formă continuată (două acte materiale) şi influenţarea declaraţiilor (două fapte), mai precizează DNA. 

"Inculpatul va depune, în termen de 7 zile de la data emiterii prezentei ordonanţe, o cauţiune în valoare de 1.500.000 lei, ce va fi consemnată pe numele inculpatului, la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Măsura a fost dispusă în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală şi prevenirii săvârşirii altor infracţiuni, în condiţiile în care Parlamentul României - Camera Deputaţilor a respins cererea de încuviinţare a arestării preventive a inculpatului Rizea Cristian", se arată în comunicatul citat. 

Potrivit DNA, pe timpul cât se află sub control judiciar, Rizea trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar. 

De asemenea, inculpatului i se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ