Deputatul Florin Pâslaru a fost condamnat definitiv la închisoare pentru nepotism

| 15 iul, 13:10

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe deputatul Florin Pâslaru la o pedeapsă de 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării, pentru conflict de interese, după ce la judecata pe fond parlamentarul primise o amendă penală de 2.000 de lei.

Punerea sub acuzare a lui Florin Pâslaru de către procurori a pornit după finalizarea anchetei privind angajarea lui Alexandru Pâslaru la biroul parlamentar al tatălui său. Procurorii susţin că Florin Pâslaru, în calitate de deputat, a încheiat un contract civil şi ulterior a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă prin care fiul său a fost angajat, în perioada 2009-2012, în cadrul biroului său parlamentar, fiind plătit din bugetul Camerei Deputaţilor. Conform informaţiilor furnizate judecătorilor de Camera Deputaţilor, Alexandru Pâslaru era încadrat la cabinetul parlamentar al lui Florin Pâslaru cu un salariu lunar de 1.700 de lei, totalizând venituri în perioada 2009-2010 de peste 21.000 de lei.  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât pe 27 iunie să îl condamne pe deputatul Florin Pâslaru la o pedeapsă de 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării, înlocuind astfel sacţiunea aplicată iniţial de instanţa de fond, care îl obligase să plătească o amenda penală de 2.000 de lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ