Deputatul Mircia Muntean s-a înscris în PSD

| 02 iun, 2014

Deputatul independent Mircia Muntean a declarat luni că s-a înscris în PSD şi va adera la grupul social-democrat din Camera Deputaţilor.

Deputatul independent Mircia Muntean a declarat luni că s-a înscris în PSD şi va adera la grupul social-democrat din Camera Deputaţilor, renunţând la demersurile sale de a reveni în PDL, partid din rândurile căruia a fost exclus în urmă cu aproape un an şi jumătate.

'Am avut o foarte bună colaborare cu PDL, am obţinut cele mai bune scoruri atunci când am putut să o facem, când am avut putere de decizie la nivelul organizaţiei locale şi judeţene. Am fost exclus de aproape un an şi jumătate din rândurile PDL. Sunt de un an şi jumătate deputat independent, iar speranţa mea s-a năruit ieri, când liderii PDL din judeţul Hunedoara au semnat colaborarea cu PNL din care plecasem în urmă cu cinci ani de zile, în speţă cu preşedintele Moloţ (Mircea Moloţ - n.r.) (...), şi au trecut în protocolul de colaborare obligativitatea de a nu mă reprimi în PDL. În situaţia aceasta căile au fost închise şi PSD mi-a întins o mână, acordându-mi funcţia de preşedinte la nivelul municipiului Deva. Deci, da, m-am înscris în PSD şi voi anunţa în plen aderarea la grupul social-democrat', a afirmat Mircia Muntean, citat de Agerpres.

Deputatul Mircia Muntean, fost primar al municipiului Deva în perioada 1996 - 2012, a fost condamnat definitiv marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, într-un dosar din 2004, în care a fost acuzat că a încheiat tranzacţii ilegale de terenuri cu un traficant de maşini de lux.

Un complet de cinci judecători de la ÎCCJ a respins marţi recursul lui Mircia Muntean şi al celorlalţi inculpaţi din acest dosar şi a menţinut decizia unui complet de trei judecători tot de la instanţa supremă. Astfel, ceilalţi inculpaţi rămân cu pedepsele date anterior: Iosif Claudiu Man - un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, Ovidiu Horaţiu Boldor - doi ani închisoare cu executare şi Cornel Moraru - doi ani închisoare, în cazul acestuia pedeapsa fiind contopită cu o altă condamnare de trei ani primită în alt dosar, informează Agerpres.

De asemenea, Mircia Muntean şi Iosif Claudiu Man (în calitate de moştenitor al inculpatului Iosif Man - decedat) au fost obligaţi să plătească statului român suma de suma de 333.743 USD sau echivalentul în lei, la care se adaugă dobânda de referinţă a BNR, calculată de la data de 25 martie 1999 până la data plăţii integrale.

Decizia este definitivă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ