Deputatul Nicolae Păun, reținut de DNA

| 25 feb, 17:29

Deputatul Nicolae Păun a fost reținut joi de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul în care este acuzat de mai multe infracțiuni.

El a părăsit încătușat sediul DNA, acolo unde a dat declarații mai bine de patru ore, și a fost transportat la Arestul Central, acolo unde va sta în următoarele 24 de ore. El a refuzat să dea declarații. Vineri va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Săptămâna trecută, colegii săi au votat în favoarea reținerii sale, dar în momentul în care trebuia să se decidă și în cazul arestării, nu s-a mai întrunit cvorumul, astfel încât procedura a fost reluată miercuri. Atunci, 166 dintre deputați au votat ”pentru” arestarea sa preventivă și 86 ”împotrivă”.

Nicolae Păun este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, deturnare de fonduri, spalare de bani, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

De asemenea, acesta s-ar mai face vinovat, susțin procurorii, de cumpărare de influență și influențarea declarațiilor, toate în formă continuată.

În același dosar, Mădălin Voice este acuzat de trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani, toate în formă continuată. În privința acestuia, Camera Deputaţilor a respins cererile DNA de reţinere şi arestare.

Tag-uri: DNA, Nicolae Păun
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ