Deputatul PSD Anghel Stanciu, condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

| 17 mar, 12:19

Deputatul PSD Anghel Stanciu, trimis in judecata in noiembrie 2013 pentru conflict de interese, fiind acuzat ca si-a angajat fiul si nora la biroul sau parlamentar din Iasi, a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu suspendare de instanta suprema, decizia nefiind insa definitiva.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) l-au condamnat, luni seara, pe deputatul Anghel Stanciu la sase luni de inchisoare cu suspendare, insa decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu apel in termen de zece zile de la comunicare.

De asemenea, el a fost obligat la plata a 3.000 de lei, reprezentand cheltuieli judiciare catre stat, si 50 de lei, onorariul partial pentru aparatorul din oficiu.

¬In baza art. 81 din Codul penal anterior dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei de sase luni inchisoare pe durata unui termen de incercare de doi ani si sase luni stabilit in conformitate cu dispozitiile art. 82 din Codul penal anterior¬, se precizeaza in minuta instantei supreme.

Anghel Stanciu este si presedintele Senatului Universitatii Tehnice ¬Gheorghe Asachi¬ din Iasi.

In noiembrie 2013, deputatul PSD de Iasi Anghel Stanciu a fost trimis in judecata pentru conflict de interese, fiind acuzat ca si-a angajat fiul si nora la biroul sau parlamentar din Iasi, acestia obtinand astfel venituri de peste 65.000 de lei.

Procurorii aratau, in actul de sesizare a instantei, ca deputatul Anghel Stanciu a incheiat cu fiul sau doua contracte civile prin care acesta a fost angajat, in perioada 2007-2011, la biroul sau parlamentar. Fiul lui Stanciu a obtinut, in baza celor doua contracte, venituri de 38.945 de lei.

Totodata, Anghel Stanciu a angajat-o pe nora sa, in perioada 2008-2011, in baza unui contract civil, la biroul lui parlamentar, aceasta obtinand astfel venituri de 26.934 de lei, precizau procurorii.

In decembrie 2011, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost sesizat de Agentia Nationala de Integritate sa faca cercetari in cazul deputatului Anghel Stanciu, dupa ce a constatat ca acesta si-a angajat fiul si nora la biroul sau parlamentar din Iasi.

Potrivit Codului Penal, "conflictul de interese consta in indeplinirea, in exercitiul atributiilor de serviciu, a unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv".

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ