Deputatul Sebastian Ghiţă cere luarea în evidenţă a cartelelor telefonice pre-pay

| 17 iul, 2013

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă vrea să depună o iniţiativă legislativă care să permită serviciilor secrete identificarea deţinătorilor de cartele telefonice pre-plătite.

Concret, atunci când o persoană va cumpăra o astfel de cartelă, va trebuie să prezinte codul numeric personal şi, dacă ulterior un judecator va decide interceptarea numărului telefonic asociat acestei cartele, serviciile secrete vor avea posibilitatea de a identifica deţinătorul acestei cartele, informează Hotnews.ro

Deputatul PSD, membru în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, dar şi cel care controlează postul de televiziune România TV, se pronunţă pentru implementarea unui program PRISM în Romania, care să permită supravegherea comunicaţiilor pe internet, în cazul suspiciunilor de terorism sau infracţiuni economice grave, argumentând în faţa criticilor că de multe ori se invocă protejarea vieţii private "dar se doreşte a se apară libertatea la infracţiune".

Sebastian Ghita îşi argumentează demersul prin faptul că această zonă, a cartelelor pre-plătite, a rămas "neacoperită total" şi este folosită pentru infracţiuni economice. În plus, există riscul de utilizare a acestor cartele în activităţi legate de terorism.

"Există o discuţie şi la nivelul Comisiei SRI, acum, şi a parlamentarilor împreună cu guvernul care vizează modul în care această zonă, rămasă neacoperită total, suntem în imposibilitatea de a avea un mod gestionat prin lege în care să ne raportam la cartelele pre-platite, repet, există aceasta preocupare, să găsim o soluţie", a precizat deputatul PSD.

Acesta a mai adăugat că: "Vrem să găsim o soluţie cu privire la modul de gestionare a cartelelor pre-plătite. Nu mă refer neaparat la cartelele pre-plătite care au fost cumparate până acum, care îşi pierd din valabilitate, nu mai sunt folosite şi încet-încet ies din uz, dar trebuie să generăm un cadru legal prin care, în condiţiile în care aceste cartele pre-plătite din România pot fi folosite la infracţiuni, ele să poată fi luate în evidenţă şi să aibă acelaşi regim ca telefoanele obişnuite".

Întregul interviu îl puteţi citi AICI.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ