Descinderi ale autorităţilor franceze la proprietarul Dacia, Renault. Acţiunile companiei s-au prăbuşit cu 20%

| 14 ian, 16:06

Scandalul Volkswagen bântuie Renault. Acţiunile Renault SA, proprietarul Automobile Dacia, s-au prăbuşit, joi, pe bursa de la Paris, cu peste 20%, la cel mai redus nivel de la începutul lunii octombrie a anului trecut, după ce în presă au apărut informaţii privind anchetarea grupului, de către autorităţile franceze, pentru trucarea testelor de emisii poluante.

Echipe ale poliţiei antifraudă din Franţa au confiscat computere de la Renault, probabil în cadrul unei investigaţii privind testele de emisii poluante, transmite AFP, preluată de Bloomberg.

Agenţi de la departamentul antifraudă al Ministerului Economiei din Franţa au descins, pe 7 ianuarie, în mai multe locaţii ale Renault implicate în testarea şi certificarea motoarelor, scrie AFP, care citează sindicatul CGT, al angajaţilor Renault din Lardy, Franţa.

Constructorul auto francez Renault a confirmat joi că au fost efectuate percheziţii la uzinele sale, dar a subliniat că în cursul acestor investigaţii nu a fost identificat niciun dispozitiv care să falsifice emisiile poluante ale motoarelor sale diesel, informează AFP.

Separat, constructorul auto francez PSA Peugeot Citroen a anunţat joi că nu a făcut obiectul unor percheziţii după scandalul motoarelor trucate de la Volkswagen, adăugând că testele efectuate de autorităţile franceze asupra modelelor sale nu au arătat nicio anomalie.

De asemenea, acţiunile Fiat Chrysler Automobiles (FCA) au înregistrat joi o scădere de peste 10% la Bursa de la Milano, după ce portalul Automotive News a acuzat constructorul italo-american că a falsificat cifrele de vânzări din SUA.

Descinderile lasă impresia că investigaţia are legătură cu urmările scandalului Volkswagen, precizează sindicatul CGT în documentul citat de AFP.

Scandalul Volkswagen, privind trucarea testelor de emisii poluante la motoarele diesel, a izbucnit în septembrie anul trecut şi căpătat, rapid, anvergură globală. Volkswagen este anchetat în mai multe ţări, iar experţi din industrie suspectează neregulile de care este acuzat concernul german sunt practici obişnuite la nivelul industriei auto.

De altfel, autorităţile germane au deschis, în noiembrie 2015, în urma investigaţiilor efectuate la Volkswagen, o anchetă vizând 50 de modele de la 23 de mărci de automobile, fiind vizate inclusiv modele Renault şi motoare Dacia.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ