UPDATE Partidul lui OPREA, luat la bani mărunţi de procurorii DNA. Reacţia UNPR

| 15 ian, 12:32

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție anchetează modul în care ar fi fost cheltuite de către UNPR anumite sume de bani, au declarat vineri surse judiciare.

UPDATE UNPR a precizat vineri, legat de informația potrivit căreia DNA verifică modul cum au fost cheltuite unele fonduri de către partid, că procurorii au solicitat, în decembrie 2015, documente privind modul de constituire a Fondului "Solidaritatea" și destinația finală a sumelor încasate în acest cont.

"În legătură cu informația din presă potrivit căreia DNA verifică modul cum au fost cheltuite unele fonduri de către UNPR, facem următoarele precizări: subiectul se referă la solicitarea, în decembrie 2015, de către DNA, a unor documente privind modul de constituire a Fondului 'Solidaritatea' și destinația finală a sumelor încasate în acest cont. Precizăm că, în mai 2010, UNPR a anunțat deschiderea unui fond de solidaritate pentru sprijinirea celor afectați de criza financiară. UNPR a lansat, la acel moment, o invitație către politicieni, parlamentari, agenți economici și către toți cei care doreau să contribuie să facă donații în contul respectiv. Persoane din conducerea partidului au făcut, la rândul lor, donații în cont, din veniturile personale", informează UNPR într-un comunicat de presă remis vineri.

Potrivit sursei citate, ulterior, Ministerul Finanțelor Publice a deschis un cont de solidaritate cu același scop — diminuarea efectelor crizei economice. UNPR a vărsat, în data de 12 octombrie 2010, în contul deschis de MFP toate sumele acumulate din donații cu această destinație. UNPR a pus la dispoziția DNA toate documentele solicitate, se mai spune în comunicat.

În acest caz, susțin sursele citate, procurorii anticorupție au efectuat, în luna decembrie, percheziții la sediul Uniunii Naționale pentru Progresul României.

Anchetatorii fac cercetări într-un dosar privind modul cum au fost cheltuite anumite sume.

Potrivit surselor citate, ar fi vorba de sume de bani pe care le-ar fi strâns pentru sinistrați. DNA verifică faptul că au fost făcute campanii de strângere de fonduri pentru sinistrați însă există suspiciuni că acestea ar fi fost cheltuite pentru partid.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 ian, 14:45
LENIN,STALIN,TROSKI
O ADUNATURA DE MELETARI,CARE PUT A IZMENE
IZMENARII CU OBIELE,BOCANCI,TRESE DE MAMALIGA...MANANCA BANII DE POMANA.DIN "40 RMANIA NU S-A MAI LUPTAT CU NIMENI.BINE FACE A IIMPARAT
UL,REGELE,BOIERUL CEAUSESCU-ROMANAS OLTENAS 100 %-,CA TRIMITEA ARMA
TA,SA CONSTRUIASCA ROMANIA DE AZI-2015.TEMBELII SI GOLANII ASTIA,ANAL
FABETI,IN FRUNTE CU PLESU,PATACHIEVICI STRUL,ILICITU-LICHEAU-A FURAT EDI
TURA POLITICA-TOT ETJ.1.DE LA CASA SCANTEII,SA SE SCURGA IN CANALELE
CLOSETELOR SI PISOARELOR.HUO,GOLANILOR,CU PENSII DE 3,4,5,6 MII LEI SI
CASE GRATUITE.BA,PROSTILOR,LA SEMANAT ZARZAVATURI PENTRU TARA

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ