Ministrul Mediului: Gărzile Forestiere trebuie să fie un fel de DNA al pădurilor

| 14 ian, 11:41

Gărzile Forestiere ar trebuie să fie un grup de elită, să devină un fel de DNA al pădurilor, iar în acest sens avem pentru anul în curs buget pentru creșterea numărului de angajați, a declarat, joi, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca - Palmer.

"Viziunea mea pe problematica de mediu este una care cred, în care vreau să avem o schimbare de paradigmă, în sensul ca mediul să nu mai fie privit ca o piedică. Capitalul natural este o oportunitate de dezvoltare durabilă și o tranziție către economia verde. Mi-aș dori ca mediul să fie mult mai bine integrat în domeniile sectoriale și să existe o mai mare conștientizare la nivelul populației, dar și a factorilor de decizie din Guvern (...) Pădurile sunt o resursă strategică a țării și mă bucur că s-a luat decizia de a include acest capital natural în domeniul strategic.

Situația pădurilor este complexă și știți foarte bine cum stau lucrurile. În mod concret, nu se va putea ca în 10 luni să rezolvăm probleme cumulate de ani de zile, dar sunt pași care se pot face. Mă refer aici la partea de control și reglementare, cum ar fi Gărzile Forestiere, unde avem buget să creștem numărul de angajați. Garda Forestieră ar trebui să fie un grup de elită, un fel de DNA al pădurilor. Radarul pădurilor sau SUMAL au nevoie de mai multă eficiență și mai multă transparență', a spus ministrul Mediului, într-o conferință de presă, preluat de Agerpres.

Pe de altă parte, Pașca-Palmer a precizat că pe lista de priorități a mandatului său se mai află economia verde, biodiversitatea și deșeurile.

"Impulsionarea unei tranziții către economia verde — foarte concret aș vrea să avem un program să susținem antreprenoriatul din sectorul verde. Aici ne putem referi la domeniile de agricultură ecologică, ecoturism sau clădiri verzi. O altă prioritate se referă la biodiversitate. Avem în plan să înființăm Agenția Națională pentru Arii Protejate. Domeniul deșeurilor reprezintă o altă mare și complexă problemă — sunt chestiuni legate și de infringement și de targetul de țară pe care îl avem asumat la nivel european', a subliniat oficialul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ