Procurorii DNA au reținut un avocat din Constanța pentru trafic de influență și spălare de bani

| 18 ian, 17:32

Sorin Șandru, avocat în cadrul Baroului Constanța, a fost reținut luni de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și spălarea banilor, el fiind acuzat că a cerut bani de la o persoană în schimbul intervenției sale pe lângă un primar în vederea efectuării unor plăți.

Potrivit unui comunicat al DNA, în luna iulie 2014, avocatul Sorin Șandru a pretins de la o persoană (denunțător) suma de 40.000 lei, în schimbul folosirii influenței pe care afirma că o are asupra primarului unui oraș de pe raza județului Constanța și asupra mai multor funcționari din cadrul acelei instituții publice.

Totodată, avocatul a promis că va determina persoanele abilitate să efectueze la timp plata unor sume de bani către biroul denunțătorului, în temeiul unui contract de consultanță încheiat de acesta cu instituția publică respectivă, relatează Agerpres.

DNA arată că, pentru a disimula proveniența ilicită a sumei de 40.000 lei, avocatul a încheiat cu denunțătorul un contract fictiv de asistență juridică, care a creat aparența mincinoasă a unei origini licite a sumei respective.

Avocatul Sorin Șandru va fi prezentat marți Curții de Apel Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI, a Departamentului de Informații și Protecție Internă și din partea Direcției Generale Anticorupție.

Tag-uri: DNA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ