Gabriel Oprea: Obiectivul nostru la alegeri este de 10% din voturi. Suntem pregătiţi să mergem şi pe liste comune cu PSD

| 14 ian, 14:48

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat joi că nu s-a luat o decizie referitoare la candidatura pe liste comune cu PSD la alegerile locale și parlamentare din acest an, apreciind că ''ambele variante au avantaje și dezavantaje''. El a adăugat că, indiferent de hotărâre, progresiștii își păstrează obiectivul asumat - să obțină cel puțin 10% din numărul total de voturi.

''Poate părea un obiectiv ambițios, dar mizăm pe aleșii noștri locali și pe echipa puternică pe care am consolidat-o mai ales în ultimul an. (...) Suntem pregătiți pentru ambele variante. PSD și UNPR au avut și au un parteneriat corect și eficient. Noi am fost loiali guvernării, nu am trădat, totdeauna am ales ceea ce este corect și nu ceea ce este avantajos. UNPR nu a dat jos niciodată un guvern din care a făcut parte. Suntem oameni care ne ținem de cuvânt, ceea ce este un lucru mai rar în politică. La baza parteneriatului dintre PSD și UNPR a fost întotdeauna dialogul. Și pe acest subiect vom ajunge la un rezultat tot prin dialog. Voi discuta cu Liviu Dragnea — suntem doi oameni responsabili, corecți unul față de celălalt — și, fie că vom decide să candidăm împreună, fie că vom decide să candidăm separat, vom anunța din timp acest lucru'', a spus Oprea, referindu-se la posibilitatea ca PSD și UNPR să candideze împreună la alegeri.

Citeşte şi:  Infopolitic: Epoca retoricii conflictuale de tip Băsescu apune în 2016.Tandemul Iohannis - Cioloș va domina în anul electoral

El a arătat că, în cazul în care UNPR va merge singur în alegeri, va avea ''candidați redutabili care se vor lupta pentru a câștiga''.

''În ceea ce ne privește, suntem pregătiți pentru oricare dintre cele două. Dacă vom merge împreună cu PSD, atunci, imediat ce se stabilesc candidații, vă asigur că ne vom implica cu toate resursele și toate organizațiile noastre din teritoriu pentru a avea împreună cel mai mare număr de voturi. Nu este un secret pentru nimeni că, partidul sau alianța care obține cel mai mare număr de voturi va da premierul. Or, din acest punct de vedere, și PSD și UNPR înțeleg că fiecare vot și fiecare zecime de procent contează dacă vrem să guvernăm. În concluzie, ambele variante au avantaje și dezavantaje atât pentru PSD cât și pentru UNPR. Tocmai din acest motiv, este normal ca și colegii social-democrați să analizeze pe toate fețele acest subiect și abia apoi să ne așezăm la masă și vedem care este drumul de urmat'', a mai spus liderul progresiștilor, conform Agerpres.

Oprea a explicat că în partid sunt două ''curente'' — de a merge împreună cu PSD, de a continua alianța în alegeri, și fără—, și a afirmat că UNPR are forța necesară, cu peste 500.000 de membri de partid și echipe foarte ''bine închegate în teritoriu''.

În același timp, el a precizat că UNPR își continuă parteneriatul în cadrul Alianței de Centru-Stânga, încheiată până în anul 2020 cu PSD și, de asemenea, va colabora în limitele și pe domeniile în care o astfel de relație răspunde obiectivelor comune ale celor două partide.

''Față de PNL și față de celelalte partide, avem aceeași politică de deschidere spre dialog. Nu excludem susținerea unor proiecte inițiate de alte formațiuni, însă discuțiile se vor purta punctual, de la caz la caz. (...) Absolut niciun membru al UNPR nu a părăsit partidul. Indiferent ce minciuni încearcă unii să arunce pe piață, UNPR este un partid robust și bine închegat, iar oamenii noștri sunt uniți. Stăm împreună pentru că ne unesc aceleași principii, aceleași obiective și convingerea comună că doar în această formulă vom putea aduce securitate și prosperitate pentru români'', a conchis Gabriel Oprea.

Întrebat despre zvonurile potrivit cărora UNPR își dorește 40-50 de locuri la alegerile parlamentare, el a spus că cifra nu este corectă, și a adăugat în context că există ''creionat'' un protocol cu PSD.

Tag-uri: Gabriel Oprea, psd, UNPR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ