Monica Macovei trage un semnal de alarmă: Guvernul Cioloș trebuie să asculte strada

| 08 ian, 18:59

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, vineri, că Guvernul Cioloș trebuie să satisfacă solicitările străzii, datorită căreia există, arătând că oamenii nu i-au cerut să se înțeleagă bine cu PSD și PNL, ci continuarea luptei anticorupție, confiscarea averilor dobândite ilicit și reformă electorală.

"Guvernul Cioloș există pentru că au ieșit oamenii în stradă după tragedia de la Colectiv. Dacă nu ieșeau oamenii în stradă, nu exista Guvernul Cioloș. Ca atare, obligațiile sale sunt să satisfacă cerințele străzii. Să asculte strada și să facă ce a cerut strada. (...) A cerut continuarea luptei anticorupție când a spus "Corupția ucide!", a cerut confiscarea averilor și a cerut reforma electorală. (...) Practic oamenii din stradă au expediat PSD și PNL, cele două mari partide — USL. Le-au expediat acasă, au spus 'nu vă mai vrem'. Ori, ca să traduci asta în sistem electoral, o faci prin câteva legi electorale și unele s-au și strigat direct în piață. Una este la alegerile locale — alegerea în două tururi la primar și la consilii, iar președintele Iohannis a promis asta în campania electorală din proprie inițiativă și nu și-a ținut această promisiune", a spus Macovei, la Adevărul Live.

Citeşte şi:  Monica Macovei critică politica externă a lui Klaus Iohannis: "Suntem inexistenți"

Ea a vorbit și despre solicitările privind eliminarea pragului electoral, precizând că acesta nici măcar nu a fost diminuat, iar dacă partidele noi doresc să facă o alianță pragul crește la 8% în cazul consiliilor locale și județene.

"Tot ce fac acești oameni în Parlament este ca să rămână ei la Putere și să oprească partidele noi să intre. Guvernul Cioloș trebuie să asculte strada, pentru că datorită oamenilor din stradă există. El trebuie să stea cu fața spre stradă, spre ce a cerut strada. Strada nu i-a cerut să se înțeleagă bine cu PSD și PNL. Or, l-am auzit cu surprindere declarând că nu o să voteze PSD și PNL. Da, știm că nu o să voteze, că ei nu vor asta, dar te duci în fiecare lună cu proiectul ăsta de lege. Dacă nu votează Parlamentul, spun oamenilor: 'Vedeți, Parlamentul nu vrea'. Așa nu fac nimic, fiindcă nu vor PSD și PNL. Cine sunt PSD și PNL? (...) Ca să câștigi o bătălie, evident că va trebui să superi. Pe cine? Pe această clasă politică care fură, minte, corupe, care nu are nici remușcări când ucide", a spus Macovei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ