Descoperire îngrijorătoare pe fundul oceanului! "Au ajuns acolo înaintea noastră"

| 02 mai, 2014

Un studiu de evaluare a fundului mării din apropierea costelor europene arată că gunoaiele produse de oameni au ajuns la o adâncime de până la 4,5 kilometri.

Sticle, pungi de plastic, plase de pescuit şi alte gunoaie au fost găsite pe fundul mării la distanţe de până la 2.000 de kilometri de coastă. 

"Deşeurile produse de oameni sunt prezente în toate habitatele marine, de la plaje până la cele mai îndepărtate şi adânci părţi ale oceanelor”, explică cercetătorul Kerry Howell de la Universitatea Plymouth din Marea Britanie, citat de iflscience.com.

„Cea mai mare parte a adâncurilor marine nu a fost încă explorată de oameni şi aceste locuri au fost vizitate pentru prima dată în cadrul acestui studiu. Însă am fost şocaţi să descoperim că gunoaiele produse de noi au ajuns pe fundul oceanelor chiar înaintea noastră”, a adăugat omul de ştiinţă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ