Descoperire neaşteptată a cercetătorilor. Ce se întâmplă cu persoanele care folosesc transportul în comun

| 27 aug, 2014

Persoanele care folosesc transportul în comun, merg pe jos sau pe bicicletă ca să ajungă la serviciu au în medie cu 2,5-3 kg mai puţin decât cele care preferă maşina, susţine un studiu apărut în British Medical Journal, menţionat miercuri de 'Le Figaro'.

Autorii studiului - cercetători de la London School of Hygiene & Tropical Medicine şi de la University College din Londra - au înregistrat indicele de masă corporală (IMC) şi nivelul de grăsime de la 7.534 de persoane şi au comparat apoi datele în funcţie de modul de deplasare până la locul de muncă. Dintre participanţi, numai 10% au declarat că folosesc transportul în comun, merg pe jos sau pe bicicletă.

Rezultatul a fost edificator: femeile aflate în această situaţie au în medie cu 2,5 kg mai puţin decât cele care recurg la maşină, IMC-ul lor fiind cu 0,7% mai mic, iar bărbaţii care nu apelează la automobil au în medie cu 3 kg mai puţin decât conducătorii auto şi un IMC cu 1% mai mic. Specialiştii au luat în considerare diferenţele socio-economice, vârsta, alimentaţia şi nivelul de activitate fizică la locul de muncă.

Concluziile studiului confirmă ceea ce se ştia deja şi anume că mişcarea are efecte benefice asupra sănătăţii şi a prevenirii obezităţii, recunoscută ca 'boală gravă' de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) din 1997.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ