Descoperire tulburătoare în permafrostul din Siberia. Stătea acolo de 40.000 de ani

| 13 iun, 16:51

Solul inghetat din Siberia e mediul perfect de conservare si nu mai mira pe nimeni ca acolo se fac descoperiri peste descoperiri. Cea mai recenta este aceea a unui cap imens de lup, care a stat in permafrost timp de circa 40.000 de ani.

Cel care a facut descoperirea este Pavel Efimov, acesta inmanand capul de mari dimensiuni oamenilor de stiinta. Analizele au stabilit ca animalul era unul ajuns la maturitate, avand intre 2 si 4 ani, si ca acesta a trait in urma cu 40.000 de ani, arata Live Science, citat de ziare.com.

Insa avea cu adevarat dimenisiuni impresionante, doar capul masurand 40 de centimetri - adica jumatate din lungimea totala a unui lup din zilele noastre.

E prima oara cand se gasesc ramasitele perfect conservate ale unui lup din pleistocen.
Insa unele diferente sunt clare, cum ar fi aceea ca lupii acelor vremuri aveau corpul acoperit cu blana bogata, asemanatoare unui mamut.

Tag-uri: lup, permafrost, siberia
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ