Descoperire uimitoare! Cât durează de fapt momentul prezent

| 12 apr, 2014

Momentul prezent este influenţat direct de cele 15 secunde anterioare din viaţa fiecăruia. Cercetătorii de la MIT şi de la Universitatea California, Berkeley, au descoperit că realitatea pe care o percepem în fiecare moment nu este „o clipă”, ci un „câmp de continuitate”.

Pentru a vedea cum percep oamenii realitatea, cercetătorii americani au rugat mai mulţi voluntari să îşi amintească orientarea unor linii pe care le-au văzut doar timp de câteva secunde, pe ecranul unui calculator, potrivit descoperă.ro.

Aceştia vedeau câte o linie la fiecare 5 secunde. Cercetătorii au observat că participanţii erau influenţaţi de orientarea liniilor precedente atunci când erau rugaţi să spună direcţia ultimei linii observate.

Prin urmare, realitatea lor (fiecare clipă) era influenţată de imaginile anterioare, adică de ultimele 15 secunde.

Totuşi, la acest studiu au participat doar 12 persoane, deci cercetătorii recunosc că este nevoie de mai multe date pe acest subiect.

Descoperirea ar putea fi utilă pentru a înţelege bolile legate de deficitul de atenţie.

Oricum, este interesant că momentul prezent este puţin diferit de cel real, el fiind influenţat de cele 15 secunde din trecut.

De asemenea, studiul poate explica de ce oamenii percep diferit realitatea, fiecare având propria sa experienţa anterioară, care este unică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ