Descoperirea care poate schimba viitorul - roata a fost reinventată VIDEO

| 06 mai, 2014

Un inventator israelian a reusit sa creeze o roata cu adevarat revolutionara, care poate schimba radical vehiculele folosite de oameni in viitor, inclusiv bicicletele, avioanele si masinile.

Gilad Wolf a inceput sa lucreze la acest concept in anul 2008, dupa ce a suferit o fractura de pelvis. El era hotarat sa nu abandoneze lucrul la ferma pe care o avea si a avut ideea sa creeze o roata care sa ii usureze viata, scrie Wired.

In cele din urma, dupa ce a facut schita inventiei lui, acesta a mers la compania Rad-Biomed Technology Accelerator, din Tel Aviv (Israel). Numele produsului a devenit astfel SoftWheel. El foloseste energia acumulata in timpul mersului pentru a ajuta la propulsare, fara ca aceasta sa se piarda. Oamenii vor putea sa regleze modul in care socul este absorbit de noua roata.

Ea incorporeaza trei cilindri de suspensie care pot absorbi socurile in interior, fara ca acestea sa fie transferate catre persoana aflata in vehicul. Astfel, oamenii ajung sa traverseze fara probleme scari si suprafete neregulate. In viitor, producatorii de biciclete ar putea folosi si ei roata SoftWheel, chiar si industria aeronautica fiind interesata de tehnologia inedita.

Producatorul autoDaimler are,de asemenea, intentia de a folosi noul produs. Daniel Barel, directorul executiv al companiei israeliene, afirma ca acesta va reprezenta un element foarte util pentru trenuri si chiar macarale.

Practic, inventia are aplicabilitate pe toate obiectele care au roti. SoftWheel va fi produsa in curand in numar mare in Israel, iar in Europa este posibil sa se intample in curand acelasi lucru.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ