Descoperirea care răspunde la o întrebare VECHE DE 2.000 ANI!

| 22 oct, 2014

În Ierusalim a fost descoperit un fragment dintr-o piatră gravată cu o inscripție în latină dedicată împăratului roman Hadrian. Cercetătorii cred că este una dintre cele mai importante inscripții latine descoperite vreodată.

Pe parcursul anului trecut, Autoritatea Antichităților din Israel a efectuat săpături pe mai multe domenii, la nord de Poarta Damascului. Într-una din aceste zone, a fost descoperit un fragment de piatră, care poartă o inscripție latină oficiala din perioada romană.

Dr. Rina Avner și Roie Greenwald, directori de excavare în numele Autorității Antichităților din Israel, au precizat că: "am descoperit inscripția încorporata în jurul deschiderii unui rezervor adânc. În antichitate, ca și în prezent, era obiceiul de a fi refolosite materialele de construcții, iar inscripția oficială a fost în mod evident îndepărtata din locația sa originală și integrata în constructia rezervorului. Mai mult decât atât, pentru a se potrivi cu constructia, partea de jos a inscripției a fost retezata si rotunjita".

După găsirea inscripției, a devenit clar pentru cei de la excavare că au facut o descoperire deosebit de importantă, după cum o indicau dimensiunea și claritatea înscrisului, scrie Huffington Post.

Inscripțiile, alcătuind șase linii de text latin, gravate pe calcar dur, au fost citite și traduse de Avner Ecker și Hannah Cotton, de la Universitatea Ebraică din Ierusalim. Potrivit Ecker și Cotton: "această inscripție i-a fost dedicata, de către Legio X Fretensis, Impăratului Hadrian, în anul 129/130 era noastra".

Analiza acestora arată că fragmentul de inscripție, descoperit de arheologi, reprezintă exact jumătatea din dreapta a unei inscripții complete, a carei completare a fost descoperita în apropiere, în secolul al XIX-lea, și a fost publicată de renumitul arheolog francez Charles Clermont-Ganneau.

Aceasta piatra este, în prezent, afisata în curtea Studium Biblicum Franciscanum Museum.

Odată cu această descoperire, putem afirma că teoria conform căreia împăratul Hadrian i-ar fi obligat pe evrei să renunţe la religia lor este total falsă.

Citeşte şi: Descoperirea care CONFIRMĂ ipotezele de NEIMAGINAT: ”BIBLIA are dreptate. Este REAL!”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 oct, 2014
Fratele Filimon Felasie
Fiilor drept-credincioşi, citiţi următoarele adevăruri despre viaţa cea binecuvântată a părintelui Arsenie Boca şi luaţi aminte că veţi putea intra în Împărăţia Cerului doar dacă le veţi mărturisi întru mântuirea cea dătătoare de viaţă veşnică:

► Atunci când Dumnezeu a spus “Să fie lumină!”, cita din Arsenie Boca.
► Se spune că Dumnezeu a făcut Pământul, Soarele, Luna, stelele, plantele, animalele şi omul. Pe Dumnezeu l-a făcut Arsenie Boca. De mai multe ori şi în poziţii diferite.
► Moise a primit Cele 10 Porunci de la Arsenie Boca.
► Când merge la culcare, Bau-Bau se uită în şifonier şi sub pat ca nu cumva Arsenie Boca să fie acolo.
► Arsenie Boca a scris un almanah gastronomic intitulat “Cartea de bukkake”, datorită faptului că iubea credincioşii exact ca sarea-n bukkake. În cųrând va apărea un al doilea volum denumit “Bukkake tradiţionale”.
► Atunci când Iisus a înviat, a suferit un preinfarct în momentul în care a auzit că pe Pământ există unul mai tare ca el. Era vorba despre Arsenie Boca.
► Arsenie Boca a inventat motorul cu agheasmă, motor ce respectă standardele Euro 666.
► Arsenie Boca îl vede pe Omul Invizibil.
► Dacă tu ai 10 lei şi Arsenie Boca are 10 lei, Arsenie Boca are mai mulţi bani ca tine.
► Nu există femei frigide sau lesbiene, ci doar femei care încă nu l-au cunoscut pe Arsenie Boca.
► Când Arsenie Boca s-a hotărât să fumeze, ţigările au început să se îmbolnăvească de cancer.
► Conchita Wurst este fiica lui Arsenie Boca pentru că, la fel ca tatăl său, are barbă, cântă pe nas şi se îmbracă în rochii lungi şi negre.
► Arsenie Boca îi spovedea pe Iustin Pârvu şi Ilie Cleopa folosind mirul pe post de lubrifiant. Lui Arsenie Papacioc îi dădea cu agheasmă la papacioacă.
► Dacă Arsenie Boca ar fi purtat elice în loc de potcap, s-ar fi numit Arsenie Belişcopter.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ