Desert gustos şi sănătos. Cum să faci gogoşi din dovleac

| 07 mai, 2014

Dovleacul, aliment indragit pentru gustul dulce foarte placut, detine proprietati nutritive cu beneficii multiple pentru sanatate, astfel ca este binevenita o retata de un desert simplu de facut care sa aiba dovleac.

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente pentru aceasta reteta de gogosi cu dovleac:

- 1 kg de dovleac
- 1 kg de faina
- 1 cub de drojdie Dr. Otcker
- 1 varf de cutit de sare
- 1+1/2 l apa
- ulei pentru prajit
- zahar pudra pentru decorat

Iata acum si cum se fac gogosile de dovleac:

  • Se curata dovleacul de coaja si seminte si se taie cuburi care se pun la fiert in apa. Dupa ce fierbe, doveleacul se scoate intr-un castron si se mixeaza pana se obtine un piure. Apa in care a fiert NU se arunca.
  • Intr-un vas mic se desface drojdia cu 2-3 linguri de apa in care a fiert dovleacul si cu un praf de sare. Se amesteca si apoi se lasa deoparte.
  • Intr-un castron mai mare se adauga faina, se face o gaura la mijloc si se adauga piureul de dovleac. Se amesteca pana la incorporare dupa care se face iar un gol in mijloc si se adauga drojdia. Se amesteca totul bine, pana se obtine un aluat care se lasa apoi la crescut pana isi dubleaza volumul.
  • Se ia cu lingura cantitati mici din aluatul dospit si se pun la prajit in cratita cu ulei incins. Se intorc pentru rumenire pe ambele fete.
  • Se scot gogosile pe o farfurie tapetata cu hartie pentru absorbirea surplusului de ulei si se lasa la racit.
  • Se presara cu zahar pudra si sunt gata de servit.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ