Despre ce au discutat Antonescu şi preşedintele Estoniei

| 02 oct, 2013

Viitorul Uniunii Europene şi politica de extindere a UE au fost principalele teme pe agenda discuţiilor dintre preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi preşedintele Republicii Estonia, Toomas Hendrik Ilves.

Crin Antonescu a subliniat importanţa Summit-ului de la Vilnius, care trebuie să ofere o viziune clară privind viitorul statelor din cadrul Parteneriatului Estic şi să dea acestor ţări şansa de a face o opţiune către valorile democratice. În acest sens, apropiata reuniune la nivel înalt de la Vilnius va fi şi "un test privind forţa Uniunii Europene", a adăugat Antonescu, potrivit unui comunicat al Senatului, citat de Agerpres.

În debutul întrevederii oficiale, Antonescu a mulţumit înaltului oaspete pentru prilejul de a se întâlni şi a felicitat Estonia pentru performanţele deosebite obţinute în plan economic, în ciuda crizei care a afectat majoritatea statelor europene. 

Referindu-se la cooperarea în cadrul Uniunii Europene, preşedintele Republicii Estonia a făcut apel pentru o mai mare solidaritate în rândul statelor considerate noi membre, pentru întărirea rolului acestora în cadrul instituţiilor europene şi pentru o mai bună reprezentare la diferite niveluri de decizie.

La rândul rău, preşedintele Senatului a subliniat rolul deosebit de important pe care ţările din Europa Centrală şi de Est, care au trăit momente istorice dureroase şi chiar dramatice, îl au în apărarea valorilor şi construcţiei europene.

"Preşedintele Estoniei a reafirmat sprijinul ferm al ţării sale pentru aderarea României la Schengen, subliniind totodată faptul că România şi-a îndeplinit toate obligaţiile în acest sens şi nu există motive pentru amânarea unei decizii", se arată în comunicat.

La întrevedere au participat senatorii Haralambie Vochiţoiu, liderul Grupului parlamentar al PP-DD, Cristian Dănuţ Mihai, viceliderul grupului parlamentar al PC, Marinică Dincă, secretarul grupului parlamentar al PDL, Nelu Tătaru, membru al grupului parlamentar PNL, şi Laszlo Attila, din partea UDMR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ