Despre ce au discutat Ponta şi Blair la întâlnirea de astăzi

| 03 oct, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat că singurul subiect aflat pe agenda întâlnirii de astăzi cu fostul premier britanic Tony Blair a fost legat de o unitate de implementare a proiectelor prioritare pentru Guvern, model aplicat de Blair când era în funcţie.

"A fost un singur subiect, şi anume am nevoie în cadrul Guvernului de o unitate de implementare a proiectelor prioritare pentru Guvern, aşa cum a avut guvernul britanic în perioada domnului Blair. Acesta este un subiect pe care l-am discutat şi cu preşedintele Băncii Mondiale când a venit la Bucureşti şi mă susţine în acest sens.

Din punctul meu de vedere, ştiţi foarte bine, fondurile europene unde rezultatele sunt peste aşteptările mele. Domnul Teodorovici şi ministrul Bugetului, domnul Voinea, mi-au confirmat astăzi că, de la 1 ianuarie şi până-n prezent, au intrat în România de la UE două miliarde de euro. Deci, mult mai mult decât au intrat în şase ani de de când suntem membri ai Uniunii Europene, la fonduri structurale. Dar am şi alte priorităţi, energia, sistemul de achiziţii publice, flexibilizarea pieţii muncii pentru tineri. Sunt lucruri care ţin de obiectul de activitate al unei unităţi de implementare", a declarat premierul Victor Ponta, după o recepţie oferită de Ambasada Germaniei la Bucureşti, citat de Agerpres.

Premierul a adăugat că Banca Mondială sprijină, în cadrul Ministerului de Finanţe, o unitate de prioritizare a investiţiilor, iar la nivelul premierului o unitate de implementare a proiectelor prioritare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ