Dezvăluire BOMBĂ despre Monica Macovei: "A arestat la ordin"!

| 31 mar, 08:21

Actualul europarlamentar, Monica Macovei, a negat cu vehemență faptul că în timpul Mineriadei din 13-15 iunie, când ea era procuror, ar fi emis vreun mandat de arestare pe numele manifestanților.

Nașa de cununie a Monicăi Macovei, Alice Drăghici, și ea unul dintre procurorii de la Mineriadă susține însă contrariul și a explicat că în acele vremuri fiecare procuror emitea mandate de arestare la ordin, inclusiv Monica Macovei.

”Mulți dintre demonstranți  fuseseră retinuți și duși pe la diverse secții de miliție din București, inclusiv din sectorul 1, iar apoi, unii au fost duși la Unitatea Militară din Măgurele. S-a cerut arestarea lor, și spun “s-a cerut” pentru că nu știu cine a cerut ca demonstranții să fie arestați. Și din acest motiv trebuie finalizată ancheta, ca să știm cu toții cine a dat aceste ordine ilegale. Eu am refuzat să emit vreun mandat de arestare, dar alți procurori au dispus arestarea unora dintre demonstranți”, susține Monica Macovei.

”Să vă povestesc istoria. În iunie 1990 eram colegă de birou cu Monica și așa de bune prietene, încât, după trei luni, în septembrie 1990, am devenit nașa ei de cununie. Ulterior și nașa de botez a băiatului ei. Prin urmare, relațiile erau destul de apropiate încât să pot să vă spun cum erau lucrurile cu adevărat. Pe vremea aia statutul procurorului era altul. Pe vremea aia știam două cuvinte: execut și raportez. Așa era în iunie '90. (...) Acolo nu aresta nimeni de capul lui și nu spunea nimeni de capul lui „toată lumea pleacă acasă”. Deci acolo aveai un șef și dacă șeful îți spunea să dai mandat, pentru că noi arestam pe vremea aia, dădeai mandat și raportai că ai executat ordinul. Acum e puțin altfel și e mult mai bine. Au fost arestați oameni. Nu știu dacă Monica a arestat doar un om sau mai mulți, în orice caz dacă a făcut-o, a făcut-o din dispoziția șefului nostru. Eu m-am măritat pe 14 iunie și ăsta e motivul pentru care nu am fost trimisă la Măgurele. (...) Ce a făcut acolo nu a făcut pentru că ar fi vrut ea. Oamenii ăia au fost arestați pentru că noi am făcut apoi rechizitorii. Și eu am trimis în judecată oameni. Puțini, e adevărat. (...) Nu multe dosare, repet, au ajuns în instanță, cel puțin de la Procuratura sectorului 1 la care lucram eu, cred că au ajuns în jur de 10. La restul li s-a dat amendă administrativă, au fost scoși de sub urmărire penală. Unii, întradevăr, la mișto, hai să zicem așa, au fost și condamnați, nu s-au dat pedepse mari, s-au dat pedepse cu suspendare. Era o sancțiune care se purta atunci. Monica trebuia să spună adevărul. Pentru că ea mai mult decât oricine știa ce s-a întâmplat acolo și adevărul e că era șocată de ce s-a întâmplat.”, a declarat Alice Drăghici, la un post de televiziune.

Citeşte şi: Monica Macovei, despre atacul ambasadorului rus: Oleg Malginov trebuie să fie rechemat la Moscova și să fie înlocuit

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 mar, 08:36
gina
oferta de lucru
Dacă vă concentraţi asupra lucrurilor dorite şi ţineţi gândurile departe de ceea ce vă provoacă teamă, scopurile voastre, oricare ar fi ele, se vor materializa în cele din urmă şi vor deveni realitate. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ