Monica Macovei: Solicit demisia lui Tăriceanu și Zgonea

| 25 mar, 20:02

Monica Macovei solicită demisia președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și a președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, susținând că Senatul a "încălcat" Constituția, iar Camera Deputaților "se pregătește să o facă".

Monica Macovei consideră că "sub conducerea lui Călin Popescu-Tăriceanu și a lui Valeriu Zgonea, Parlamentul păstrează în Statutul deputaților și al senatorilor aceeași prevedere neconstituțională: hotărârea de ridicare a imunității pentru reținere, arestare și percheziție să se ia cu votul secret al majorității membrilor din Camera Deputaților sau Senat, indiferent de numărul celor prezenți la ședință".

"Președintele Senatului și al Camerei Deputaților au obligația să respecte Constituția și să nu accepte încălcarea legilor. Tăriceanu și Zgonea au dovedit că nu pot garanta respectarea Constituției și este timpul să părăsească funcțiile", susține Macovei.

Ea solicită partidelor de opoziție să ceară adoptarea în procedură de urgență a proiectului de lege care simplifică ridicarea imunității parlamentare, pe care l-a redepus în Parlament în iunie 2014.

Proiectul de lege prevede votul deschis, în ședințe publice, pentru cererile de ridicare a imunității parlamentare, elaborarea raportului Comisiei juridice în maximum 24 de ore, votarea cererii de ridicare a imunității în plenul Camerei Parlamentului în maximum 24 de ore, verificarea exclusiv a existenței unor indicii privind comiterea unei fapte penale, pe baza referatului procurorilor, de către Comisia juridică și plen, interzicerea luării unei hotărâri pe considerente de oportunitate sau pe evaluarea probelor din dosar.

Proiectul de lege modifică și completează Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, precum și Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, în cazul parlamentarilor miniștrilor și foști membri ai Guvernului.

În opinia Monicăi Macovei, regulamentele celor două Camere ale Parlamentului trebuie să se conformeze prevederilor din Statutul deputaților și senatorilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 mar, 10:06
marika
macovei
iar apare distrugatoarea justitiei , malefica cotoroanta care i-a dat lui basescu in mana "cheile"prin care el si gasca au facut tot ce si-au dorit in aceasta tara ! De la imensele averi pana la distrugerea adversarilor politici!
Regret ca destui tineri cad in plasa acestei cucoane otravita si plina de frustrari in propria-i existenta!
26 mar, 03:09
tyrex
Siktir putoarea drakului, hoasca alcoolista, proasta ca noaptea si urata ca moartea iar vorbeste bautura din capul ala putrezit in butoiul cu vodka. Tu sa te ceri odata la puscarie ca acolo e locul tau pe viata nenorocito, maninci banii romanilor degeaba kurva centurista ce esti. Pe tine cand te umfla DNA=ul sau si tu ca si kriminalii portocalii aveti regim special ,protejati de sasalaul analfbaet si balbait de Ciolanis. Dispari holera drakului ca esti precum cucuveaua prevestitoare de nenororciri pe capul romanilor cand apari sau vorbesti .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ