Judecător CCR: Senatul a greşit în cazul Dan Şova. Constituţia e clară ca lumina zilei

| 25 mar, 17:06

Unul dintre judecătorii Curții Constituționale susține, sub protecţia anonimatului, că Senatul a greșit în cazul Șova. Totodată, acesta a adăugat că votul a fost unul de încuviințare a reținerii și arestării preventive și nu de respingere așa cum s-a consemnat în plenul Senatului.

"Constituția e clară ca lumina zilei. Scrie negru pe alb în Constituție cum se votează în astfel de situații. Mai clar de atât nu se poate. Din cei prezenți trebuie și e suficient de clară precizarea”, a spus judecătorul CCR sub protecția anonimatului, scrie stiripesurse.ro

Senatul a constatat miercuri că solicitarea DNA a fost respinsă pe motiv că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi - adică jumătate plus 1 din numărul total de senatori.

Solicitarea privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive în cazul lui Dan Şova nu a trecut, fiind întrunite 79 de voturi "pentru", 67 "împotrivă", 5 abţineri, pentru aprobare.

Potrivit anunţului oficial făcut în plen în urma numărătorii voturilor, ca urmare a faptului că nu a fost întrunit votul majorităţii senatorilor, Senatul nu încuviinţează arestarea preventivă a lui Dan Şova. Numărul total al senatorilor este de 168, majoritatea fiind, astfel, de 85 de parlamentari.

În urma votului, copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat, printr-un comunicat de presă, că liberalii analizează posibilitatea de a contesta la Curtea Constituţională votul pe care senatorii l-au dat miercuri în plen privind cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dna Şova.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ