DEZVĂLUIRI HEXI PHARMA: Dan Condrea a fost agent SIE! Detalii în premieră oferite de fost soţie

| 26 mai, 10:05

Laura Condrea, fosta soţie a patronului Hexi Pharma, a făcut dezvăluiri incredibile despre trecutul celui a cărui dispariţie seamănă cu un film dedicat lumii serviciilor secrete şi teoriilor conspiraţiei, scrie evz.ro

Laura Condrea a susținut că deține o listă în care apar nume grele din politica românească, persoane care au primit mită pentru ca afacerile Hexi Pharma să fie protejate. Pe de altă parte, tot aceasta i-a dat jurnalistului Cătălin Tolontan documentele care atestau faptul că dezinfectantul folosit în spitale este diluat.

Femeia a dezvăluit că la cununia ei civilă cu Dan Condrea, din 1999, printre invitaţi, au fost prezenţi şi agenţi SRI.

"În actiunea de apel solicitam in subsidiar, exista probe temeinice ca este vorba de un copil abuzat şi de mama vitrega şi de tatăl natural. Am depus probe suplimentare. Cererea era formulată în acţiunea de apel. În poza de la nuntă, de la cununia civilă, apar doi domni de la SRI. Unul este Iancu Damian, Ministerul de Interne, Direcţia doi şi-un sfert.

Aţi dat în presă un comunicat de la SRI că nu a existat filaj în cazul lui Dan Condrea. Eu am prezentat în faţa instanţei de judecată întâi probele de filaj. Eu, la nunta mea, având calitatea de mireasă, nu am stat să fac investigaţii ce caută SRI-ul acolo. Erau prezenţi în calitate de invitaţi ai fostului soţ, ai rudelor mele, o parte dintre ei erau prieteni. Prietenii mei cam sunt în SRI. Îi cunoşteam de dinainte de Revoluţie, erau în anturajul familiei mele.

Eu am venit în faţa Instanţei să dezmint informaţia că Dan Condrea nu era filat. El a fost filat în permanenţă, aşa cum şi eu am fost filată de când m-am născut şi până în prezent. Domnul George Cristian Maior trebuie să ştie cel mai bine de ce eram filaţi. Solicitaţi un punct de vedere în Statele Unite, acolo ştie de ce.

Prietenii mei erau în anturajul familiei Ceauşescu. Tatăl meu era ofiţer militar.

Eu am divorţat de Condrea pentru că aşa a decis el. Eu nu am fost de acord. I-am rugat pe avocaţii mei să găsească orice chichiţă pentru a bloca divorţul. El a vrut divorţul, eu nu l-am vrut. N-am avut cum să-l împiedic. Divorţul s-a pronunţat amiabil. Copilul ajunsese la tată prin acordul părţilor. Duminică seară, când a fost accidentul, fetiţa era la mine în braţe.

Dan Condrea nu m-a mai sunat el pe mine de ani de zile, m-a sunat, cred, un agent CIA Brânduşa Constantin, să-mi sugereze că dacă mai dau declaraţii vom suferi împreună, pentru că ce am făcut am făcut împreună, ceea ce e fals. Eu, de la divorţ, nu mai am informaţii nici din interiorul firmei.

Eu nu am testamentul fostului soţ, la mine a fost o rugăminte că dacă moare înaintea mea vrea o înmormântare cum a avut tatăl meu, cu fanfară militară. Cu siguranţă, Dan Condrea a fost ofiţer SIE, a fost filat de agenţi SIE şi CIA.

În legătură cu dezinfectanţii diluaţi, am notificat Judecătorie Sector 1 prin denunţ penal pentru neconformitatea formulei declarată cu etichetă şi avize în 14 septembrie 2015. Am transmis scan-ul domnului Tolontan Cătălin, cu documentul efectiv în care se precizează că produsele în interior nu sunt ce scrie pe avize şi pe etichetă.

Eu solicit, în primul rând, măsuri de protecţie pentru copilul meu. Am cerut instituire de urgenţă a ordinului de protecţie. Pe program de vizitare nu puteam să cer reîncredinţare.

Nu exista o relaţie cu fostul soţ, în ultima perioadă. Nu mai vorbea cu mine, nu-mi răspundea la mail-uri. Îi trimiteam sms, nu ştiu dacă ajungea la el. Până în 2012, îi spuneam că-l sunam, iar el îm zicea că la el în telefon nu a sunat. Dan Condrea nu era genul să-şi ia viaţa. Sigur, nu. El era luptătorul în familie. Dacă îl speria presiunea, nu mai înfiinţa 10 firme. Presiunea, în România, e zi de zi", a spus Laura Condrea.

Femeia a continuat: "Dan Condrea a fost agent SIE. Ştiu pentru că l-am întrebat şi nu mi-a răspuns nimic, deşi el îmi răspundea mereu la întrebări. Dacă nu mi-a răspuns, înseamnă că era agent SIE. În tot anturajul nostru erau ofiţeri SIE şi SRI. El şi-a dorit o înmormântare aşa cum a avut şi tatăl meu, cu fanfară militară. Sunt supărat pe Condrea Dan Alexandru, care mai trăia dacă nu divorţa. Eu nu-l lăsam singur la volan, pentru că ştiam că este vitezoman. Îmi mai dădea câte o palmă, două, dar asta nu mai contează. În cadrul Hexi Pharma, protecţia a venit de la Comisia de la Camera de Sănătate", a declarat Laura Condrea, în faţa jurnaliştilor.

Femeia a prezentat și o fotografie de la cununia ei cu Dan Condrea, din 1999, o cununia la care ar fi participat mai mulți ofițeri ai SRI, SIE și DIPI.

Laura Condrea a mai spus că este convinsă că ea și soțul său au fost filați de SRI. "E doar o probă ca să liniștim lucrurile. Maior știe mai bine că are toate datele", a spus femeia.

Secretele din jurul oamenilor care îl protejau pe Condrea

Fosta soție a lui Dan Condrea a dat de înțeles că omul de afaceri, în schimbul protecției, a făcut mai multe servicii, dar și „cadouri” anumitor persoane cu funcții importante în diverse structuri de securitate ale statului, dar și din zona politică.

„Le plătea TVA-ul la mașini. La DIPI, Velciu Alexandru ... îi plătea... . În schimb primea protecție când i se suspenda permisul de conducere. Erau mai indulgenți cu punctele și i-l dădeau mai repede înapoi. În cazul Hexi Pharma protecția venea de la Camera Deputaților, Comisia de Sănătate, de la domnul Georgescu. Vă explică doamna Flori personal ce a primit în schimb. În momentul în care domnul Georgescu primea, eu eram cu serclaj în pat și nu pot să va spun ce s-a dat, ce s-a luat. Era în 2006.

Atunci i-au fost furate avizele, a fost injust, prin ordin al ministerului Sănătății. S-a zbătut să le recupereze ... și ca în România a ajuns la Parlamentul României să dea o atenție ca să aibă înapoi avizele. E plin de acte. În calculatorul din Traian pe care l-am percheziționat eu personal, nu era. În calculatorul din Goga pe care am apucat să-l percheziționez cinci minute până să mă ia la bătaie angajații domnului Condrea, era în calculatorul lui personal din Goga. Erau listele la el și la Dinu Flori. Nominal. Și mai mult decât nominal mai erau niște liste pe partide, adică fiecare director de spital apartinea de PSD, de PNL ... și cu sume.

Eu vă spun ce am văzut. În prezent dacă nu mi s-a spart iar locuința eu dețin backupuri până în decembrie 2008. Atunci am intrat ultima dată pe riscul meu în apartamentul din traian și  riscam să mă împuște pentru că știam că are pistol și am făcut ultimul set de backupuri, deci până la decembrie 2008. Pot să ajut organele de anchetă și m-am oferit de fiecare dată și ajutorul mi-a fost respins.

Nu mai știu exact ce era acolo. Mergem acum cu poliția, le sigilăm, le facem copii. Eu n-am mai intrat în acel apartament este sigilat. Este vorba de apartamentul 305 din București – Târgoviște și la seif sunt acele backupuri, dacă dânșii doresc mergem împreună ... percheziționăm informatic. Rugămintea e să mi le dea înapoi după ce le folosesc dânșii și deoarece sunt foarte multe probe de partaj.  Eu n-am făcut partajul. Deci sunt mai mult cu proprietățile, cu amenajările imobiliare, cu ce mă ocupam eu. Sunt amestecate cu ale mele. Mă ocupam de șantiere, de case, de amenajări.

Repet. E ce avea el acasă în Nadeș 46 și în Traian apartamentul 3. Nu la firmă. La Goga nu puteam să intru. De fiecare dată m-au luat la bătaie angajații lui Condrea”, a mai declarat fosta soție a ljui Condrea jurnaliștilor.

Aceasta a dezvăluit și cum a ajuns să facă publice datele legate de diluarea substanțelor produse de Hexi Pharma.

„Am avut o presimțire. Tot timpul. Am avut o șpresimțire de ceva mult mai sumbru, mult mai negru și imediat după a fost  Colectiv. Am simțit că ceva e rău de tot în neregulă și am zis de ce să nu declar absolut tot de ce-mi aduc aminte, tot ce știu, dacă tot pun o acțiune pe rol. De ce să tăinuiesc informații, că poate  un procuror, poate un judecător altfel vede probele decât le văd eu.

Nu că sunt diluați. Deci aia că nu e concentrația am aflat din calculatorul de acasă unde intrasem într-o fișă de producție. Problema e că acel calculator de acasă era le Linux și sistemul meu de operare este Windows. Și când am încercat recent să intru pe acele fișiere și i-am rugat pe cei de la IT să mă ajute, nu se puteau deschide. Și deci nu am putut să deschid fișierul și să-l atașez la dosar la Judecătoria Sector 1. Am putut să dau doar declarație pe răspunderea mea.

Asta cred că cel mai bine al cui era interesul beneficiara decesului domnului doctor Condrea ... actuala soție. Legile din România prevăd și o succesiune. Nu e dezmoștenită la decesul soțului. Deci moștenitoare, îmi pare rău, nu sunt eu și domnul Condrea nu a murit în brațele mele. Cât am putut l-am protejat”, a adăugat Laura Condrea.

Pe de altă parte, reamintim că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost primul politician care a declarat că "sunt suspiciuni că în spatele Hexi Pharma s-ar afla un serviciu secret".


”Evident că sunt nişte nereguli care s-au produs. Este evident că practicile de liberă concurenţă, de liberă competiţie nu au fost respectate. Sunt suspiciuni că în spatele acestei firme s-ar afla inclusiv un serviciu secret care foloseşte firma ca sursă de venituri, deci un paravan comercial de fapt pentru alte activităţi, lucru care iarăşi nu este normal. Ştiţi că în România e o veche discuţie dacă serviciile de informaţii e bine sau e neindicat să facă activităţi comerciale. Nu există transparenţă, nu putem să ştim dacă este ceva de genul acesta, deci ar trebui mai multe măsuri luate. În primul rând, este obligaţia Guvernului să ia aceste măsuri. Una dintre ideile pe care le am este de a cere Comisiei de Supraveghere a Activităţii Serviciilor să verifice dacă aceste informaţii au un fundament sau nu, în ceea ce priveşte firma Hexi Pharma, dacă sunt anumite legături care duc sau nu la serviciile de informaţii din România”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Fosta soţie a lui Dan Condrea s-a prezentat, joi, la Tribunalul Bucureşti, unde cere custodia copilului pe care îl are cu patronul Hexi Pharma.

 

Lista numelor vehiculate de Laura Condrea:

- Colonelul Iancu Damin -Ministerul de Interne

- Irina Buleandră Cristian, Lupu Claudiu -ofiţeri SRI

- Brânduşa Constantin - agent CIA

- Monea Cristian, Monea Adriana - ofiţeri SP

- Velciu Alexandru -  DIPI

Deputatul Georgescu - Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor

Codruţa Costea - ofiţer de cont

- Banciu Eugen, naşul Pharm Expert

-  Ene Mihai, Robert Roşu şi Andra Mogoş - avocați

- Nanu Petruţa - judecător

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mai, 14:04
nu conteaa
Daca in Romania ,puterea e in mana tradatorilor ,nu ma mira ca dupa lovitura de stat din1989 ,toti fac ce vor si duc tara aia de rapa.Sistem mafiot corupt la cele mai inalte niveluri.Sa va fie rusine .Ati ajuns de rasul lumii.Mi-este rusine sa spun cuiva ca sunt roman si provin dintr-o tara plina de hoti,banditi si politicieni mafioti.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ