DEZVĂLUIRI în cazul TRAGEDIEI de la Constanţa

| 06 apr, 2014

Cele trei dansatoare care au murit într-un incendiu izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Constanţa, într-un restaurant libanez din centrul oraşului, s-au prăbuşit cu podeaua mansardei în timp ce îşi schimbau ţinutele pentru spectacolul pe care îl susţineau.

Reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au declarat că dintre cele trei victime, numai una a fost găsită carbonizată de către pompieri, informează Agerpres.

A patra dansatoare, cea care a fost rănită grav şi care a fost transportată cu un elicopter SMURD la un spital din Bucureşti, apucase să coboare scara din lemn a restaurantului înainte de prăbuşirea plafonului dintre parter şi mansardă.

"Când a fost găsită de pompieri, fata le-a spus acestora că sus mai erau alte persoane", au afirmat oficiali ai ISU.

În urma incendiului restaurantul libanez Beirut a ars în totalitate. Flăcările s-au extins şi la alte două localuri - Cazinoul Vegas şi Legendary Pub.

Unul dintre clienţii care se aflau la pub-ul aflat în aceeaşi clădire cu restaurantul Beirut, Sorin Lucian Ionescu, afirmă că deşi pompierii au venit repede la faţa locului, din cauza maşinilor parcate neregulamentar şi a vântului intervenţia a fost îngreunată.

"Din păcate, Legendary Pub e istorie. Din fericire, cei care eram sus, deasupra restaurantului libanez Beirut, am scăpat cu toţii (...) Din păcate, au fost şi victime. Eram la bar, când am văzut că iese fum de sub tejghea şi de lângă mixer. Mirosea a mâncare. Am văzut că se îngroaşă fumul şi am coborât în ordine, fără panică. Zece minute mai târziu, scara pe care doar coborâsem se făcea scrum. Casele din spatele clubului ardeau deja. După jumătate de oră, focul a izbucnit şi mai tare. Pompierii au venit imediat, de vreme ce au sediul la 200 metri, dar s-au descurcat greu din cauza maşinilor parcate aiurea (...) şi a vântului puternic. Mirosim a fum ca dracu'. Dar asta e cea mai mică pagubă", a scris pe pagina sa Sorin Lucian Ionescu.

Potrivit reprezentanţilor ISU, dansatoarele care şi-au pierdut viaţa aveau vârsta de 22, 23 şi, respectiv, 24 de ani, iar cea care a scăpat cu viaţă, fiind însă rănită grav, are 19 ani.

Una dintre decedate, Micky, era din Mangalia şi urma cursurile Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică.

Pentru stingerea incendiului au intervenit nouă autospeciale, cu 64 de subofiţeri şi cinci ofiţeri, timp de peste cinci ore.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ