RTV.net: Omar Hayssam a încercat să fugă din Siria, moment în care a fost prins

| 20 iul, 2013

Dezvăluiri incendiare la România TV despre aducerea lui Omar Hayssam în ţară. Teroristul ar fi vrut să fugă din Siria, moment în care ar fi fost capturat. Aceasta ar fi una dintre variantele divulgate în emisiunea" România în 60 de minute".

Aducerea lui Omar Hayssam în România s-a făcut printr-o operaţiune atipică, după ce serviciile secrete din Siria l-au supravegheat permanent timp de 7 ani, potrivit RTV.net.

"Primul scenariu: se spune ca Omar Hayssam a încercat să fugă de pe teritoriul Siriei (...) În acel moment ar fi fost capturat si predat (...) Al doilea: Omar Hayssam a încercat să fugă din Siria şi a fost capturat de rebelii sirieni", a spus moderatoarea emisiunii, Sorina Matei.

Ovidiu Ohanesian, unul din jurnaliştii răpiţi în IRAQ în 2005, susţine că a fost înţelegere din care au avut de câştigat Traian Băsescu şi preşedintele Siriei.

"Dacă tot au putut să predea un terorist internaţional judecat şi condamnat în altă ţară, de ce să nu o facă? A fost o chestie la mica înţelegere din care au avut toţi de câstigat. Şi Băsescu şi Assad", a spus Ohanesian.

Consilierul prezidenţial Iulian Chifu a intervenit în emisiune să facă lumină după o declaraţie uluitoare a preşedintelui statului. "Cum să vă spun când România a efectuat o operaţiune neautorizată pe teritoriul altui stat", a spus vineri Traian Băsescu. Iulian Chifu a precizat că preşedintele răspundea, de fapt, la întrebare din sală.

"A fost o întrebare venită din sală şi a fost un răspuns cu o întrebare. "Cum sa spui aşa ceva?" nu înseamnă o afirmaţie", a precizat Chifu.

În urmă cu şapte ani, imediat după fuga lui Omar Hayssam din ţară au căzut capete importante. Şeful Serviciului de Informaţii Externe, Gheorghe Fulga şi-a dat demisia în iulie 2006 ca urmare a dispariţiei lui Omar Hayssam. La fel au procedat imediat şi Radu Timofte, directorul Serviciului Român de Informaţii şi directorul DGIPI, Virgil Ardelean.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 iul, 2013
rad_de_prosti
sorina matei ? mai nebuna decat prevede legea
aia are deficit de creier in plus de cand e solo, lipsa de poowla isi spune cuvantul

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ