Dezvăluiri incredibile despre Şerban Nicolae şi afacerile sale cu "statul paralel"

| 11 dec, 11:05

Senatorul PSD Șerban Nicolae, unul dintre cei mai vocali susținători al controversatei reforme a legilor justiției, are mai multe întâlniri cu „statul paralel" de care nu-și mai aduce aminte. Se pare că s-a învârtit mulţi ani prin apropierea de cercuri conectate la robinetul de bani al achizițiilor legate de securitatea națională.

Sub titlul: „Șerban Nicolae și întâlnirile cu „statul paralel" de care nu-și mai aduce aminte", Daniel Befu, un cunoscut jurnalist de investigații, face dezvăluiri incendiare pe România Curată.

Imaginea pe care și-a construit-o senatorul PSD Șerban Nicolae – voit sau nu – este una de militant loial al partidului, cu gura slobodă și cu aplecare fermă către justiție.

O privire mai atentă dezvăluie însă un personaj care s-a învârtit prin apropierea unor cercuri conectate la robinetul de bani al achizițiilor legate de securitatea națională, cercuri princare s-au perindat, de-a lungul timpului, aliați și adversari politici deopotrivă.

Versiunea lui este că în multe cazuri a ajuns acolo fie din întâmplare fie chiar fără să fi fost întrebat în prealabil, iar pe mulți dintre foștii asociați direcți sau indirecți nici măcar nu i-ar fi întâlnit: „nu am avut eu inițiativa”, „nu am fost implicat în actele de comerț”, „nu-mi amintesc să fi cunoscut vreodată o persoană cu acest nume”.

Șerban Nicolae a manifestat în cel puțin trei situații o atenție deosebită pentru sensibilul domeniu militar și al securității naționale. Cel mai recent a făcut-o în acest an, în calitate de legislator implicat în eliminarea CSAT din numirea șefului DIPI. Anterior, în 2009 s-a ocupat de resuscitarea contractului EADS de securizare a frontierelor. Al treilea moment a fost în anii 2007-2008, când a fost membru al Comisiei de Apărare din Senat (2007-2008).

România Curată a descoperit că în mandatul său de consilier la Cotroceni, Șerban Nicolae a fost și om de afaceri, având dețineri în două societăți comerciale active în domeniul medical. În aceste firme a avut o serie de parteneri, dintre care unii, peste ani, au devenit afaceriști de succes în relația cu statul român.

Între aceștia, un loc aparte îl ocupă o tânără care avea numai 23 de ani la momentul când a fondat o companie alături de Șerban Nicolae și care doi ani mai târziu a ieșit din afacere și a mers pe un drum propriu.

Urmărind traseul fostei partenere de business a lui Șerban Nicolae, jurnaliştii au găsit-o implicată în afaceri cu tangență directă la domeniul militar cam în aceeași perioadă când senatorul slujea binele public în domeniul siguranței naționale.

Contactat de România Curată, senatorul Șerban Nicolae susține fără echivoc că nu o cunoaște și că nu a cunoscut-o vreodată pe fosta sa parteneră de firmă și administratoare timp de 2 ani a societății fondate în comun.

Cu acest prilej s-a aflat și că fosta parteneră de afaceri a lui Șerban Nicolae e nepoata fostului șef al industriei de apărare a României, Aurel Cazacu. Jurnaliştii au descoperit și că că după ce unchiul ei a negociat în 2003, în Guvernarea Năstase, controversata achiziție a fregatelor de la BAE Systems, nepoata sa a fost timp de 2 ani director în firma britanică care furnizează piese de schimb și asistență tehnică pentru cele două fregate. Contactat de România Curată, Cazacu s-a declarat surprins că nepoata lui a activat în respectiva firmă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ