Dezvăluiri şocante de la Săpoca. Pintea: Un lung şir de ERORI UMANE. Tragedia putea fi evitată

| 20 aug, 09:16

Erori grave, la Spitalul de Psihiatrie Săpoca! Ministrul Sănătăţii a declarat, cu puţin timp în urmă, că erori umane au condus la producerea tragediei. Patru persoane au fost ucise de un pacient şi alte nouă au suferit răni grave.

"S-a produs un lung şir de erori umane. Tragedia putea fi evitată", a spus Sorina Pintea. Totodată, ministrul a spus că pacientul care a atacat şi ucis a fost lăsat nesupravegheat, având obiecte contondente, respectiv stativul de perfuzii cu care a şi ucis, la îndemână. 

Mai mult, din declaraţiile cadrelor medicale, bărbatul a fost pus în pat cu alt pacient, în condiţiile în care erau paturi libere, în pavilion.

"Sunt o serie de lucruri neexplicabile, nu s-au respectat prevederile din fişa postului", a mai spus ministrul. 

"Atacatorul a fost dus la procuratură. Istoria cu sedarea e o poveste. În foaia de tratament, medicul a consemnat că trebuie să fie sedat. Separat, asistenta spune că a administrat tratamentul, dar în foaie nu apare consemnat. (...) Eu am văzut trecute numai vitamine", a mai spus Pintea.

"La internare, pacientul prezenta un uşor tremur. Ulterior, a făcut o criză convulsivă, lucru care a facut-o pe doctoriţa de gardă sa-l interneze într-un salon cu supraveghere. 14-15 ore, nu au fost probleme, a fost liniştit, cooperant, apoi s-a decis transferul lui pe o zonă nesupravegheată, fapt ce iar nu a fost consemnat în fişă", a mai spus ministrul.

"Au fost erori de tipul 'Las că merge şi aşa'", a mai spus Pintea.

Tag-uri: Sorina Pintea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ