DGPMB s-a sesizat din oficiu în cazul tinerelor siriene agresate. Parchetul efectuează cercetări

| 01 apr, 16:28

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-a sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe în cazul a două tinere siriene, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 efectuează cercetări în această cauză.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 s-a înregistrat un dosar având ca obiect săvârşirea a două infracţiuni de loviri şi alte violenţe, constând în agresarea, la data de 30 martie, a două tinere de origine siriană, în vârstă de 17 ani, de către mai multe persoane. 

"Cauza s-a constituit ca urmare a sesizării din oficiu de către organele de poliţie din cadrul Secţiei 8 în legătură cu incidentul petrecut în ziua de 30 martie, în jurul orelor 17,00 - 17,30, când două adolescente au fost acostate pe Calea Moşilor de un grup de 5 persoane necunoscute (dintre care două de sex masculin şi trei de sex feminin), care le-au smuls baticul de pe faţă şi le-au agresat fizic, trăgându-le de păr şi provocându-le leziuni minore la nivelul mâinilor şi feţei, care nu au necesitat îngrijiri medicale. Până în acest moment, persoanele vătămate nu au formulat plângere prealabilă în cauză", se arată în comunicatul citat. 

La rândul său, Poliţia Română precizează, într-un comunicat, că incidentul s-a produs în data de 30 martie, în jurul orei 18,00, iar ulterior acestui fapt, una dintre tinerele agresate, însoţită de tatăl ei, s-a prezentat la secţie unde a relatat evenimentul. 

"Aceştia, însoţiţi de poliţişti, s-au deplasat la locul unde a avut loc incidentul, zonă în care a fost identificată şi cea de-a doua tânără (...). Tinerele au declarat verbal că la ieşirea dintr-un fast-food aflat în zonă au fost interpelate de 5 tineri necunoscuţi, 2 fete şi 3 băieţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, care au avut un comportament agresiv faţă de ele şi le-au adresat de asemenea cuvinte jignitoare", se menţionează în comunicatul Poliţiei. 

Potrivit sursei citate, părinţii celor două tinere au refuzat să depună plângere în acel moment, declarând faptul că îşi rezervă acest drept şi, de asemenea, au refuzat prezenţa unui echipaj medical care să le acorde îngrijiri. 

"Având în vedere situaţia înregistrată, în baza art. 292 Cod procedură penală, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, prin Secţia 8 Poliţie, s-a sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe. În prezent, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, se efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, pentru identificarea celor 5 tineri şi se depun toate diligenţele pentru preluarea plângerilor şi declaraţiilor persoanelor vătămate. Precizăm că infracţiunea pentru care s-a înregistrat sesizarea din oficiu este condiţionată de plângerea prealabilă a persoanei vătămate", arată Poliţia Română.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ