Diaconescu, despre susţinerea sa de către Băsescu: Nu are nimeni dreptul moral să discute gestul

| 20 aug, 2014

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, care va candida independent la Presedintie a declarat, miercuri, ca "semnificatia semnaturii presedintelui" Basescu pentru sustinerea candidaturii sale are "o valoarea speciala" si ca "nu are nimeni dreptul moral sa o discute".

"Semnificatia semnaturi presedintelui pe sustinerea candidaturii mele are, pentru mine, o valoare speciala. Nu are nimeni dreptul moral sa puna in discutie un gest pe care nu are cum sa -l inteleaga. Am promis ca voi candida in fata societatii romanesti, in fata presedintelui Basescu si in fata partenerilor europeni si euroatlantici si ma tin de cuvant", a mai spus, pentru Mediafax, Diaconescu.

Diaconescu, fostcandidat desemnat al PMP la Presedintie si care a demisionat din acest partid, a mai declarat ca, in ce priveste asa-zisa retragere a "asa-zisului sprijin PMP, aceasta cel mai probabil ca se va resimti la fel de mult cum s-a resimtit presupusul sprijin" pe care l-avut din partea PMP, "adica deloc".

Fostul ministru de Externe a mai declarat ca a fost si "ramane onorat de sustinerea" pe care a primit-o din partea lui Basescu, caruia ii "pretuieste" sfaturile politice si fata de care a acceptat sa intre in competitia pentru presedintie.

Diaconescu a mai spus ca "in viitor" candidatura sa nu va suferi "modificari de substanta" si ca va fi in favoarea mentinerii Romaniei ca "stat occidental, modern, cu sanse reale de a evita revenirea la modelul post-sovietic" si ca va 

Liderul PMP, Elena Udrea, sustine ca semnatura presedintelui Traian Basescu pentru candidatura la prezidentiale a lui Cristian Diaconescu nu mai este valabila si ca acesta va trebui sa obtina un alt set de semnaturi pentru a intra in cursa prezidentiala ca independent.

Udrea a declarat, la Adevarul Live, ca semnatura lui Traian Basescu pentru candidatura lui Cristian Diaconescu nu mai este valabila si ca seful statului va putea semna pentru un alt candidat.

"Legal se poate (ca Traian Basescu sa semneze pentru un alt candidat, n.r.) pentru ca domnul Cristian Diaconescu nu mai este candidatul PMP, dansul daca vrea sa stranga alta lista de semnaturi, aceea nu mai este valabila. Legal s-ar putea. Important nu este neaparat aceasta semnatura. Sigur, conteaza foarte mult pe lista de sustinatori a cui semneaza Traian Basescu. Important este cui da votul domnul presedinte si pe cine va sustine in aceasta campanie. M-as bucura ca sustinerea lui Traian Basescu sa vina catre mine", a declarat liderul PMP.

Ea a precizat ca electoratul lui Traian Basescu ar ajunge la 15%, scor care reprezinta obiectivul candidatului PMP la prezidentiale.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ