Diamant roz vândut la o licitaţie pentru aproape 40 de milioane de dolari

| 17 apr, 2013

Un diamant roz de 34,64 carate a fost vândut marţi la o licitaţie organizată de casa Christie's, la NewYork, pentru aproape 40 de milioane de dolari, stabilind un nou record de vânzare.

Supranumit "diamatul prinţesă" este unul dintre cele mai mari şi mai frumoase diamante roz din lume, preciza înainte de vânzare directorul departamentului de bijuterii al casei de licitaţii, Francois Curiel.

Un cumpărător anonim, care a licitat prin telefon, a plătit pentru această piatră suma de 39.323.750 de dolari, adică peste 1 milion de dolari pentru fiecare carat al acestui diamant descoperit în vechile mine de diamante din sudul Indiei.

Diamantul a aparţinut familiei regale indiene de la Hyderabad şi, din anul 1960, a intrat în posesia sucursalei londoneze a firmei de bijuterii Van Cleef Arples care l-a cumpărat pentru doar 46.000 de lire sterline, echivalentul a 1,3 milioane de dolari în prezent.
La această licitaţie s-au înregistrat vânzări totale de peste 80 de milioane de dolari. La licitaţie a mai fost vândut un diamant rectangular de 30,32 de carate, pentru preţul de 4,5 milioane de dolari. Pentru un inel cu diamant Harry Winston s-a plătit suma de 3,3 milioane de dolari.
Înainte de această licitaţie, recodrul de vânzare al unui diamant pentru această casă de licitaţii era de 24,3 milioane de dolari şi a fost stabilit în 2008 prin vânzarea diamantului Wittelsbach de 31 de carate.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ