Dieta Okinawa: MĂNÂNCI, SLĂBEŞTI, TRĂIEŞTI MAI MULT

| 20 mai, 2014

Despre dieta Okinawa se scrie şi se vorbeşte mult, dar dieta Okinawa este mai mult un stil de viaţă decât o dietă propriu-zisă. Această dieta te va ajuta să pierzi din greutate într-un mod sănătos şi să îţi schimbi modul în care te hrăneşti

Denumirea acestui stil de viaţă provine de la denumirea unei comunităţi de japonezi din insulele Ryukyu. Comunitatea din Okinawa este faimosă pentru că are cea mai mare speranţă de viaţă din lume. Din acest motiv, cercetatorii au făcut mai multe investigaţii, pentru a afla care este secretul longevităţii lor. Să fi fost clima, genetica, obiceiurile şi stilul lor de viaţă? În final, cercetătorii au ajuns la concluzia că modul cum locuitorii din Okinawa mănâncă, este cel mai important factor care îi ajută să îşi păstreze sănătatea şi supleţea. E timpul să aflăm şi noi care sunt secretele acestor oameni şi, de ce nu, să încercăm să adoptăm măcar câteva dintre obiceiurile lor alimentare.

Nu considera că schimbarea stilului alimentar este un ordin pe care trebuie să îl urmezi cu orice preţ, ci, mai degrabă, gândeşte-te că aceasta este o provocare. Apoi, să nu uiţi nicio clipă că servirea mesei trebuie să o consideri o adevărată sărbătoare, de fiecare dată. De aceea, fă ca masa ta să fie foarte atractivă.

Alege ingredientele cu atenţie şi decorează-ţi masa. Acestea te vor face să te bucuri şi mai mult de hrană. Joacă-te cu mirosurile şi culorile: alege vegetale verzi şi morcovi pentru contraste şi, de asemenea, alege ardeii galbeni şi roşiile, pentru mirosul şi gustul lor minunat. Bucură-te cu toate simţurile de faptul că mănânci.

Cele mai importante două reguli pe care le presupune Dieta Okinawa:

Regula 1 - Mănâncă doar până când te simţi 80% sătul

Ei au denumit acest obicei “Hara Hachi Bu”. Explicaţia este aceea că, la creier, semnalul că ne-am săturat ajunge cu 10-20 minute mai târziu şi, astfel, când consideri că te simţi doar 80% plin, eşti, de fapt, 100% saturat. "Hara Hachi Bu" îi ajută pe oamenii Okinawa să mănânce mult mai puţine calorii decât majoritatea oamenilor. Iată un mod foarte uşor prin care putem să ţinem la distanţă kilogramele nedorite, fără să ne chinuim prea tare. Dacă reuşim să ne activăm mai mult viaţa, ne vom mări şansele de reuşită, încercând să ne păstram silueta sau să slăbim.

Regula 2 - Mănâncă sănătos

Oamenii din Okinawa mănâncă foarte multe vegetale şi cereale integrale, peşte, tofu. Mănâncă foarte puţin zahăr şi foarte puţină carne sau ouă.

Dieta Okinawa sau îndemnul de a savura mesele:

· Adaugă un pic mai multe condimente în mâncare. Acestea te vor ajuta să mănânci mai puţin.

· Nu înfuleca! Mâncarea ar trebui sa fie un ritual, ceva pentru care să fim recunoscători.

· Mănânca încet şi mestecă foarte bine mâncarea. Numai în acest fel vei reuşi să recunoşti semnalul organismului, care îţi spune că te-ai săturat. Numai aşa reuşim să evităm să ne îmbuibăm până la suprasaturaţie.

· Nu ceda în faţa tentaţiei de a mânca în faţa televizorului sau a computerului sau în timp ce citeşti o revistă sau un ziar. Aceste obiceiuri ne îndepărtează foarte mult de relaţia cu mâncarea. Nu mai putem să îi simţim gustul, savoarea. În plus, concentrându-ne, în acelaşi timp, pe altceva, ronţăim în neştire, ceea ce nu e deloc sănătos pentru organismul nostru. Ori de câte ori mănânci, fii foarte conştient de mâncare, de gustul ei şi de efectul benefic pe care îl va avea asupra organismului tău.



Sursă: diete.kudika.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ