Cea mai amplă construcţie din Portul Constanţa din ultimele decenii: Digul este prelungit cu 1 kilometru

| 10 dec, 2013

Digul de larg din portul Constanţa va fi prelungit cu peste 1 kilometru, lucrare care costă 100 de milioane de euro şi este realizată de olandezi, anunţă televiziunile de ştiri.

Pentru extinderea digului, considerat cel mai amplu proiect post-decembrist din România, se vor folosi peste 100 de autoutilaje şi camioane, o barjă românească, Midia, dar şi nava Frans, una dintre navele care au participat la realizarea insulei artificiale din Dubai.

Fiecare metru liniar al digului va costa 96.000 de euro. De altfel, pentru prelungirea digului sunt necesare 3 milioane de tone de piatră şi 20.000 de metri cubi de prefabricate din beton.

Piatra îi va costa pe constructori 50 de milioane de euro şi va fi transportată în larg pe parcursul a 3.300 de drumuri.

Pentru finalizarea în timp util a digului, în primăvara anului viitor, peste 200 de oameni vor munci non-stop, ]n ture, turnând 70.000 de acropozi din beton de trei ori mai rezistent decât cel obişnuit. “Avem acropozi de 7 tone, de 28 de tone şi de 29 de tone. Lucrează ca un puzzle: este un cub 3D pe care îl putem mişca în orice direcţie. Le punem în pantă şi, datorită greutăţii mari, se blochează singure”, a declarat managerul lucrărilor, Jurgen Somborek.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ