DIICOT, anchetă penală în cazul românului răpit în Burkina Faso

| 09 sep, 13:44

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) deschide o anchetă penală in rem pentru terorism în cazul românului răpit în Burkina Faso, potrivit unor surse citate de Digi24. Statul român doreşte să-i judeţe în România pe răpitori.

Procurorii DIICOT au deschis miercuri un dosar penal pentru terorism în cazul românului răpit în Burkina Faso.

Este construită și celula de criză, unde autoritățile au evaluat și imaginile trimise de teroriști cu românul răpit, pentru a se verifica autenticitatea lor.

Pe 30 august, au fost făcute publice primele imagini cu Iulian Gherguţ, românul răpit în luna aprilie în Burkina Faso.

Sub ameninţarea armelor, acesta cere ajutor pentru a fi salvat. Iulian Gherguţ face apel la familia sa, la directorul companiei pentru care a lucrat şi la guvernele României şi cel din Burkina Faso pentru a fi salvat.

Citeste si: Familia românului RĂPIT în Burkina Faso cere ajutorul Guvernului

În acest caz, autorităţile au anunţat că celula de criză interinstituţională care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Burkina Faso a luat notă de difuzarea materialului video, s-a reunit imediat şi a analizat diverse scenarii de evoluţie a cazului. Mai mult, într-un comunicat se arată autorităţile române au examinat acţiunile posibile pentru soluţionarea situaţiei cetăţeanului român luat ostatic.

De asemenea, familia cetăţeanului român a fost informată de către Celula de criză interinstituţională cu privire la apariţia materialului video.

Din celula de criză interinstituţională fac parte SIE, SRI, MApN şi Administraţia Prezidenţială.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ