Alina Bica şi Şerban Pop se întorc după gratii. Fosta şefă DIICOT şi fostul şef ANAF, arestaţi preventiv

| 02 sep, 08:22

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica și fostul șef al ANAF Șerban Pop au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, a decis miercuri Înalta Curte de Casație și Justiție.

UPDATE 17.14: Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă şi poate fi contestată de Alina Bica şi Şerban Pop. Măsura este executorie, însă, motiv pentru care fosta şefă DIICOT şi fostul şef al ANAF vor fi încarceraţi.

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica se întoarce astfel după gratii, ea fiind arestată preventiv şi în perioada 22 noiembrie 2014 - 21 aprilie 2015.

UPDATE 12:38 Laura Voicu, avocata Alinei Bica, a declarat  că amândouă au fost șocate marți la sediul DNA când au auzit că fosta șefă DIICOT urmează să fie reținută pentru o a treia cauză. "I s-a făcut rău", a confirmat avocata Laura Voicu, explicând că această stare a fost provocată de şocul deschiderii acestui nou dosar. "Noi am fost în stare de șoc ieri la DNA", a spus aceasta.

De asemenea, avocata Alinei Bica a mai precizat că la acest dosar nu există de cât denunțul făcut de fostul consilier Florentin Mihăilescu care vrea să-și cumpere astfel libertatea. "În acest dosar nu există decât denunțul lui Mihăilescu. Nu este nicio probă. Nu este nimeni care să spună că doamna Bica a primit 1 leu, 1 euro, nu este nicio altă probă. Singura probă este denunțul. Miza este libertatea pe care Mihăilescu vrea să și-o cumpere", a spus aceasta.

Aceasta a mai precizat că Horia Simu nu a precizat numele Alinei Bica în dosar.

UPDATE 12:15 Ordonanţele de reţinere pentru Alina Bica şi Şerban Pop au expirat, astfel că fosta şefă a DIICOT şi fostul şef al ANAF sunt liberi, pentru moment.

Citeşte şi: Noi informații din dosarul în care au fost reținuți Șerban Pop și Alina Bica: Mită de 1,5 milioane de euro

Procurorii DNA au chemat-o la audieri împreună cu fostul şef al Fiscului, Şerban Pop, care a fost şi el reţinut pentru 24 de ore. Acesta e acuzat că a luat cea mai mare parte din şpaga de la Simu, 230 de mii de euro.

A fost adus cu cătuşe la DNA şi afaceristul care a obtinut cea mai mare despăgubire din istoria ANRP, Horia Simu. Acesta este arestat deja în dosarul retrocedărilor ilegale. 

Alina Bica şi-ar fi primit partea de şpagă de la fostul şef ANAF, Şerban Pop. Şi acesta a fost scos cu cătuşe la mâni din DNA, după aproximativ o jumătate de oră de audieri. Potrivit DNA, Pop ar fi primit de la Horia Simu 230.000 euro. 

Acesta este al treilea dosar al Alinei Bica, iar denunţătorul este chiar fostul său consilierul, Ionuţ Mihăilescu, acuzat şi el de complicitate la luare de mită în dosarul "Bica 2".

Elena Udrea, partenera de shopping de la Paris a Alinei Bica spune că a păstrat legătura cu ea, în ciuda problemelor cu justiţia pe care le au amândouă. 

În primul său dosar, Alina Bica, este acuzată că în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, împreună cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, i-ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

În dosarul Bica 2, procurorii o acuzată că ar fi luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate omului de afaceri Gheorghe Stelian, că l-ar fi favorizat pe Ovidiu Tender în dosarul Rafo-Carom şi pe Adriean Videanu în dosarul Romgaz-Interagro.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ